Skrivet av: toktassarna | 01 juni 2014

våra sista lopp i tvåan

Idag har vi varit i Söderköping och kört våra allra sista lopp i klass II, nästa helg är det Umeå och dags att flytta upp pippifröken till klass III. Vi började såklart med glass på Smultronstället där hundar är så välkomna och de slickade noggrant i sig sina hundglassar. Sen väntade vi och väntade och hade trevligt med våra klubbkompisar innan det ÄNTLIGEN var dags att få tävla agility igen! Sist var lixom i februari…. Leo hade tröttnat på att bara titta och vi bestämde att vi går banan ihop och så bestämmer han då om han vill köra eller inte. Och det blev så att han körde de två första loppen. Visserligen disk i båda men i åtminstone hopploppet var 19 av 20 hinder alldeles jättebra, bara ett åt fel håll… Agilityklassen var lite kluriga och det blev några fler hinder åt fel håll men många rätt åxå och framför allt bra kontaktfält på alla hinder… Det gör hon ju inte ens med mig! Sprang gjorde hon utan att tveka iaf, men jag stod vid starten så hon visste att jag var där och vi värmde upp tillsammans.

Själv diskade jag mig åxå, jag stod rätt långt ut från hinder 2 och då vek hon av och tog tunneln som var trean istället för att hoppa rakt fram först. Jaja. Hon tog jaakkon på en lång tunnel bra iaf, slalom var fin när vi väl kom in i den och jag lyckades med att vända henne mellan två hinder som stod på linje efter varandra. Och jag fick till slutet trots att hon sprang som fan genom den långa raka tunneln. Jag är nöjd med större delen av loppet ändå.

Minka som nu är fyra månader debuterade i att vara med på agilitytävling. Ganska skällig i början men lugnade sig mot slutet, hon blev nog rätt trött tillslut. Hon tyckte nog att det var ganska tjåkigt, inte fick hon vara lös heller, hon har gått mer i koppel idag än resten av sitt liv tror jag… Men hon har varit söt, hon har skött sig riktigt fint och hon var helt tokig när husse sprang med Kaia. När jag tävlade satt hon bara lugnt med husse och tittade på… Visserligen stod jag i startområdet nära när Kaia körde, men ändå…

Tyvärr varken bilder eller film.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: