Skrivet av: toktassarna | 24 maj 2014

Sen lördagsträning

Efter Eskilstunadömandet idag var jag så agilitysugen så jag packade in hundar och sambo och åkte till agilitybanan. Först körde Leo en kombination med Kaia, men den blev lite för svår för dem och ingen av dem tyckte att det var nåt vidare kul tyvärr. Kaia poppade ur slalom efter tio pinnar, sprang förbi platten och var sådär off som hon kan vara ibland. Jag tog över och fick runt henne, men utan nåt tryck och jag tyckte inte heller att det var så roligt. Hon höll i slalomen för mig iaf, men utan glöd. Hon är lite svår den här hunden, jag vet inte om hon läser av min sinnesstämning så extremt bra eller om hon faktiskt är såhär ojämn. Svårt är det iaf att hålla humöret uppe när hon ”pliktgalopperar” men egentligen har nosen i backen hela tiden.

Dagens glädjepiller fick vara Minka istället. När Leo körde Kaia ville Minka gärna springa dit, men kom varje gång när jag ropade på henne, lekte hyfsat med leksaken och var sådär allmänt söt. Även om hon inte alls ville vara i famnen och titta på medan syrran sprang… Sen debutade vi bangleken med henne, Leo har ju tränat att kliva upp på låda och nu var det upp till bevis. Och duktiga flickan valde flera gånger att trycka ner gungan (från ungefär 2 cm höjd, jag skötte nivån, Leo skötte klickern). Jättefint! Nu pausar vi det nån månad, ingen brådska här.

Sen fick hon pröva runda en långhoppsstolpe, hon har än så länge bara rundat bordsben här hemma i köket. Men det kunde hon. Inte alls på nåt avstånd, jag sitter precis vid stolpen så valet är att antingen klättra på mig eller går runt, men hon väljer fint att gå runt. Lilla kojkbollen kan nog!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: