Skrivet av: toktassarna | 24 maj 2014

dömt i Eskilstuna

Nyss hemkommen efter att ha dömt i Eskilstuna. Började med large och det är egentligen inte en ordning jag föredrar, hade jag börjat med nån av de mindre storlekarna hade jag rätat upp några linjer som blev lite väl svåra för de snabba largehundarna. Dessutom tror jag de hade solen i ögonen för några hundar försökte ta sig in i en lång rak tunnel mitt på sidan…

När agilityklassen började hade jag gunga-däck. Av de fem första hundarna tror jag fyra missade däcket. Jag avbröt och funderade och tog beslutet att köra om klassen och byta däck mot ett hopphinder. Absolut inget fel på däcket, men det verkade som att hundarna inte såg det. Det var sista hindret ut från banan (mjuk sväng mot hinder efter) och det smälte väl in i tälten där bakom? Ringen är ju ganska stor men inte så bred, och svart, på de där däcken. Kanske därför?

Jag hade dessutom rätt många som fick med sig hinderstöd när de rev, såna där lätta aluminium. Dessutom breda och inte täckta sidor, jag vet inte om hundarna hann uppfatta hopphindren ordentligt?

Får se om jag läger ut banorna, det blev som sagt lite ändringar och i agilityklassen bytte jag säck, A-hinder och däck… Fick inte A-hindret att stå stadigt där jag ville ha det så då bytte jag det mot gungan.

Sjukt agilitysugen blev jag iaf, nu vill jag åka och träna slalom med Kaia och kanske lite banglek med Minka?


Svar

  1. Starkt av dig att se problemet med däcket och våga ändra dig. Det är det som gör dig till en så bra och omtyckt domare! Inte för att det hjälpte oss men men… 😛

    Vad det gäller tunneln så satsade iaf Pixel på hålet mellan tunnelhållaren och tunneln, antagligen för att han inte såg tunnelingången. Att det kanske var för att han fick solen i ögonen tänkte jag inte på men det låter som en trolig förklaring.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: