Skrivet av: toktassarna | 15 maj 2014

valputveckling

Det händer massor med Minka, förutom att hon dubblat sin vikt o nu väger över 6 kg (ett halvkilo mindre än Kaia vid samma ålder, höjden vet jag inte exakt, men hon är lägre än Kaia var). Dels har det börjat gå att träna med henne. Husse är engagerad och testar sig fram med klickern. Det får bli som det blir…. Men nu hittar hon munnen 🙂 Och förstår handtarget, och gillar att klättra på lådan. Hon fattar åxå att om man håller handen högre än hon når kan man klättra upp på något för att dutta. Husse är bortrest över helgen och jag tänkte då jobba på två beteenden, att sitta  med omvänt lockande och att trä huvudet i koppelöglan. Annars blir det ju mest husse som tränar, jag är ju borta på jobbet och när jag kommer hem behöver Kaia få sin tid och motion.

I övrigt märks det att hon börjar stänga socialiseringsfönstret, hon är inte lika öppen för nya företeelser och hon är ängsligare, blir lite rädd för hundar som skäller osv. Hon fäller ner svansen och bak öronen och tycker att det är lite läskigt. Hon vill gärna komma och kramas.

Hon har åxå tappat lite leklust med iaf mig, jag försöker att inte lägga nån vikt vid det, kunde jag lära Kaia leka kan jag lära Minka. Även om det var ett slitgöra… Hon leker dock glatt med Kaia, och kan leka själv med.

Hon börjar få lite koll på sin kropp, även om hon just nu är högre bak än fram 🙂 Häromdagen lärde hon sig vad färistar är, the hard way… Men efter att vi visat att man kunde gå på kanten travade hon över med hög svans så det var nog inte så farligt. Hon ränner efter Kaia i skog och mark och på platt mark är hon riktigt snabb. Det lilla jag sett henne hoppa (typ över pinnar, kanter och annat) ser faktiskt fint ut.

Koppelträningen har vi fortfarande inte tagit tag i. Går Kaia i koppel går hon lös bredvid. Går vi på ”farliga” ställen åker hon famn. Men det börjar nog bli dags…

Med Kaia började jag ju bangleka en gång i månaden efter typ fyra månaders ålder, får se om jag gör det med Minka, hon är som sagt just nu lite känslig för saker och det känns dumt att chansa. En gång har hon fått höra gungan slå ner medan Kaia gick över den och hon fick äta godis samtidigt, så kanske vi kan göra.

Annars pussas, kramas och bits vi mest 🙂

 


Svar

  1. Så Signe har också vandrat vidare ;(
    Ja, de har mycket att snacka om då 😉

    Söt Minka är!

    Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: