Skrivet av: toktassarna | 04 maj 2014

Det är hårt att vara bebis…

Minka må vara ganska korkad när det gäller träning, men oj vad mycket hon kan och vad duktig hon är! Hon har varit med hela helgen, först på kurs i Söderköping, sen på fest i Björkeberga och idag på kennelträff i Vadstena. Och hon uppför sig så himla fint! Lös överallt, följsam, nyfiken, snäll, klappvänlig men inte framfusig, går inte fram till hundar hur som helst och behandlar verkligen inte främmande hundar på samma sätt som hon behandlar syster Kaia (där hon mest hänger i skinnet på henne hela tiden). Kunde stanna ute på prispallen där Kaia låg fastbunden medan vi åt lunch (hon var lös). Somnade i min famn. Blev galen när husse sprang med syrran…. Gullevalpen så himla fin hon är, hon är en mupp full av kärlek hon med och hjärtat typ svämmar över när hon får syn på en och kommer rusande i full fart ❤

Sen kanske det börjar bli dags att lära henne nåt. Typ gå i koppel?

Kaia har haft en hård helg på annat sätt. Hon gick agilitykurs med husse för Veronica Bache igår. Med mig på plats. Tufft för en mattekär liten pippi… Men med köttbullar gick det faktiskt riktigt fint och hussen börjar tycka att det är riktigt roligt att springa med fågeln. Dessutom är de sjukt duktiga tillsammans. Kaia kan massor av saker och Leo har både kroppskontroll och känsla för agility. Och nån slags öga, han engagerade sig i de andra ekipagen och vi kunde sitta och diskutera varför det blev som det blev för varje hund och hur man hade kunnat handla annorlunda.

Att dessutom ställa upp o köra inför typ 30 instruktörers ögon på en clinic när man kört agility typ fem gånger tidigare är extremt modigt. Han vet ju inte vad nåt heter, byten osv, han har aldrig skickat upp Kaia på balansen o var ibland tvungen att fråga mig om kommandon o vad hon kan tänkas kunna, men alltså, som de löste det ❤ Gruppen trodde nog inte att jag får tillbaka min hund…

Idag var vi på kennelträff med Chappers och Plockepinn (där Kaias pappa finns) i Vadstena. Jag hängde vid agilityn där vi byggde upp en blåbärsbana och det fanns många duktiga hundar på plats, bland annat Kaias brorsa Casino, jag hoppas verkligen de kommer ut och tränar lite mer o kanske tävlar med! Jag körde lite med Kaia men mest fick hon vara husses hund. De vann rejset! Se där var pälsmotstånd gör med farten 😀 Själv vann jag tipspromenaden, tror jag var närmast på utslagsfrågan, att gissa hur många pepplor det låg i en burk. Jag gissade 52, det var 101…. Minka fick åxå rejsa och även om hon pinnade på bra på sina tjocka gulliga valpben så hade hon ju inte ens chans mot Chappersvalparna som är en dryg månad äldre.


Svar

  1. Vad härligt att läsa om er!!
    Man läser in en massa kärlek till hundarna mellan raderna och eftersom jag har schappe själv så ser jag framför mig hur de rör sig och så.
    Härlig blogg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: