Skrivet av: toktassarna | 10 april 2014

forskarobjekt

När man har vänner som jobbar med forskning är det ganska ofta man får ställa upp som försökskanin. Oftast gäller det nog mig själv men idag har hundarna varit försöks”personer” i ett experiment. Vi tog med Kaia och Minka för att delta i några små olika tester. Först var det ett problemlösartest som lite liknande det på BPHt när de skulle ta godis ur olika svåröppnade burkar. Kaia lyckades öppna båda facken och jobbade sen rätt hårt på den låsta lådan tills tiden tog slut. Ett par gånger bad hon mig om hjälp men hon fokuserade mest på testledaren som lagt ut brickan från början. Minka såg jag inte riktigt då Leo skötte hennes test men hon var iaf fram och krafsade på godisburkarna även om hon tultade omkring en del med.

Pektestet gick inget vidare med nån av hundarna. Bara handpekning verkar de inte fatta, iaf inte av en okänd person. En gång tyckte jag att Kaia verkligen kollade och tänkte att hon hade förstått, men sen gick hon fel flera gånger iaf. Testledaren lade ut godis i slumpad skål och pekade sedan på den innan man släppte hunden. Minka fattade såklart ingenting och lullade slumpvis omkring, ibland till rätt skål, ibland inte till nån skål alls. Men hon var iaf söt 😀

Lektestet gjorde Kaia riktigt bra för att vara hon, lekte både med mig och okänd person fast det var en tråkig fleecefläta. Minka skuttade glatt till den okända personen men det tog lite lång tid innan hon upptäckte leksaken i dennes hand, då var det redan dags att bli passiv och då var det såklart inte roligt längre. Hon lekte med mig och fårskinnskampen efteråt iaf.

Nu var ju iofs Kaia med som stöd, men Minka gick in i rummet med fin attityd och skuttade glatt omkring och undersökte allting. Bra fart fick hon upp på mattan med och inte kissade hon inne heller, vi gick ut och rastade henne innan sista deltestet 😀

Nu sover de rätt gott allihop här hemma även om Minka hade oväntat mycket energi kvar när vi kom hem.

Hon äter förresten bättre nu, vi kan nog göra även henne till en matglad galning 🙂 Kommer dock att lekträna henne ännu noggrannare än vad jag gjorde med Kaia, inga träningspass utan leksak till hands!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: