Skrivet av: toktassarna | 04 april 2014

inga mirakel

Önskar att jag kunde säga att Kaia mirakulöst har slutat klia sig med alla allergianpassningar vi gjort, men det har hon inte. Visst, hon kliar sig mindre, men hon kliar sig fortfarande. Alla mattor är utslängda, hon har fått nya bäddar i memory foam eller bean bag material (vi har en memory foam i fotändan av sängen, något obekvämt för oss men vad gör man inte för att hunden ska kunna fortsätta sova där…). Hon äter färskfoder sen två veckor tillbaka. Hon får antihistamin varje dag och kortison varannan dag. Men hon kliar sig fortfarande. Kanske har hon nån foderallergi med ändå? Fast jag tycker fortfarande att hon då borde klia sig lixom galet mycket just när hon ätit nåt hon inte tål, så är det lixom inte.

Med Minka är det bara fint. Hon har lärt sig åka hiss ordentligt, dvs hon skuttar inte in och ut ur hissen direkt utan har fattat att man måste vänta på att dörren stängs och sen gå ut igen när den öppnas. Hon kan gå in genom ytterdörren och hon hittar till vår lägenhetsdörr. Hon knatar efter oss på korta små svängar runt huset. Hon skuttar i skogen och hon leker med Kaia. Och försöker flörta med Signe, men det är svårare. Hon kissar inne på nätterna men dagtid går det bra (tack Leo för att du passar henne så bra när jag jobbar!) och hon har fortfarande inte bajsat inne. De första nätterna använde hon ”toamattan” men idag och igår har jag hittat pölar på andra ställen. Hon äter lite halvbra, är mer intresserad av vad de andra har i matskålarna. Och hon fiser en del. Har en tolvkilos säck av puppyfodret, vi ska väl försöka ta oss igenom den.

Jag har klickat ett par små pass där det mest handlat om att göra NÅGOT, inte vad hon gör. Tycker inte riktigt hon kopplar så vi tar det lugnt med det, det kommer nog. Kycklinghjärta är iaf gott och hon börjar fatta att om man säger hennes namn händer nåt kul eller så får man nåt gott. Det är iaf det viktigaste att kunna!


Responses

 1. Följer din blogg då jag är sugen på en liten schappetjej en dag:)
  Har läst om Kaia och hennes allergi. Har en egen liten allergiker som sedan ca 6 år går på sk hyposensilibering (”allergivaccin”) vilket fungerar mycket bra på honom och har gjort sedan första sprutan i princip. Kanske något att prova på Kaia?
  Lilla nytillskottet gjorde mig inte mindre sugen – lycka till med det lilla livet!

 2. Vi väntar på att immunterapin ska börja, tar ett par veckor att få första vaccinet! Hoppas det ska fungera lika bra för henne som för er.

  Kul att du vill ha schappe! Härlig hund!

 3. Måste missat läsa om att ni ska prova vaccinera:) Lycka till med detta!
  När jag tänker efter så är det dags för en spruta här idag…

 4. År hon utredd för ohyra?

 5. Det stämmer dåligt, särskilt eftersom jag har två andra hundar som inte kliar sig.

 6. Det finns hundar som bor i flock 5 st där 2 fick skabb inte de andra. Vissa individer är immuna har jag fått veta. Valpen har ju just kommit till er så det är för tidigt att säga ännu. Nej. jag bara tänkte ge ett tips då jag själv blev behandlad som skit hos vet. när jag ville testa Strong Hold innan dyr allergiutredning, och att hon inte blivit bra trots alla åtgärder. Hoppas att allt löser sig för lilla Kaia, det är fruktansvärt med klåda. Kram ❤

 7. Mm, men hon borde inte ha kunnat ha klåda av och till i mer eller mindre två år utan att nån annan hund vi träffat skulle blivit smittad.

 8. Kan vara värt ett försök Åsa…om inte annat för att utesluta det.

 9. Allergier är ju tyvärr jättelurigt. 😦
  Hade en hund som på tester visade bara tveksamma/svaga utslag på något alls. Vi satte honom på ”allergifoder” (lagade eget efter recept av veterinär specialliserad på allergier). Han blev bättre, men inte helt bra. Med åren såg vi tydligt att han blev sämre under pollensäsongen, vid hög stress och att han reagerade på flera födoämnen (fläsk o nöt initialt, men med åren även fisk och skaldjur).
  Tänk på att om det är fodret så tar det 8-12 veckor innan man ser resultatet efter ett foderbyte. Och allt som hunden inte tål att äta som den får i sig under de veckorna (godis, snodd mat, fynd ute osv) startar en ny tid på 8-12 veckor innan man kan få ett säkert resultat av foderbytet…

 10. Ja, det har du rätt i, nu tror vi ju inte att Kaia är foderallergisk, eller, vi hoppas åtminstone det… Att vi bytt foder har mer att göra med hennes kvalsterallergi än att hon blivit dålig på foder. Hennes symptom stämmer ganska dåligt med matallergier (men stämmer exakt med luftburet). Tyvärr finns det i princip inga protein kvar att pröva för Kaia har med åren ätit väldigt många olika sorters foder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: