Skrivet av: toktassarna | 23 mars 2014

Kaia gladare nu

Har haft en superhärlig helg vilket såklart gör hundarna glada, men man märker åxå att Kaia är gladare nu när hon inte kliar sig alls så mycket som hon gjort tidigare. Och då har hon ju alltid varit lite av en glad skit, så gissa hur glad hon är nu 🙂 Det enda som inte är riktigt bra är att det efter pricktestet blev en ganska rejäl skorpa på sidan, lite som att alla allergener rann neråt och det kliade ordentligt där. Skorpan håller på att ramla av nu, jag smörjer med Helosan och så har hon tratt större delen av tiden så hon inte ska slicka på det.

Men annars är allt SUPERBRA hälsar Kaia! Matte o husse har fått nån knäpp o ger HIMLA god mat. Och igår fick hon en hel GRISFOT när vi var ute och fikade! Det gäller alltså att hålla sig framme och äta ordentligt så man får njuta medan man får det goda, kanske det bara gäller för ett tag? Men nä, tanken är att Kaia ska äta färskfoder from nu, har sakta satt över henne på Vom och Hundemat lax. Magen har varit fin hela tiden och hon blev inte heller dålig av grisfoten. Hon får fortfarande lite torrfoder men framåt tisdag är vi nog helt över på VoH. Djuraffären som ligger bara ett stenkast bort har det fodret så problemet med vår lilla frys är inte så stort faktiskt. Man kan lätt kvista förbi på hundpromenaden o köpa ett par korvar.

Grisfoten köpte vi på CityGross igår när vi var på väg till Omberg för att gå en promenad. De har bra kött där, bra grejer för hundar och det är ju inte speciellt dyrt heller. När vi kom fram till Omberg gick vi Ellen Keys led, ca 6 km, ganska kuperat men vi tog det lugnt och Signe hängde lätt med. Satt och fikade och tittade ut över Vättern och bara njöt av solskenet och den spirande våren. Tyvärr lyckades Kaia smita iväg till ett par sällskap som fikade och ingen blev arg… Utom jag då…. Så hon kände sig helt klart belönad för att sticka. Bushund!

Idag började dagen med agility tillsammans med delar av träningsgänget. Vi körde en trevlig övning där slalom stod som fälla flera gånger. Våra duktiga slalomhundar föll såklart i fällan flera gånger, ur de mest omöjliga vinklar… Nåja, man får väl vara nöjd med att de gillar slalom.

Efter att ha åkt hem från klubben, handlat lite och ätit mat åkte jag tillbaka till klubben tillsammans med husse och herregud, jag måste säga att en agilitystjärna är född! Han fick köra samma kombination, uppdelad på 3 delar, och gjorde det så himla bra! Dessutom tänker han så klokt, kan se att han själv är sen med signaler när hunden gör fel och ville dessutom själv sluta när han hade satt ett svårt blindbyte. Han sade lixom saker som jag brukar säga när jag håller kurs. Som tex att själva hindrena är ju en sak, det som är svårt är ju mellan hindrena. Och att han berömmer Kaia o jag berömmer honom 🙂 Så brukar jag säga till mina kursare, att det är deras jobb att få sina hundar att ha roligt, mitt jobb är att förarna ska tycka det är kul. Om jag räknar rätt är detta tredje gången han tränar agility. Men det är en utmaning för mig! Svårt när hunden kan så mycket för man måste göra lagom svåra övningar som passar båda. Och dessutom har han så långa ben och är så snabb, saker jag aldrig skulle hinna hinner han lätt och jag måste därför tänka om i handlingen så att det passar honom bättre.

Kaia är en utmärkt läromästare iaf, välutbildad och schysst. Och hon var MYCKET nöjd med att köra agility med husse, så himla mycket godis man fick! Nästa gång vill han pröva med leksak istället 😀

Omberg 140322


Svar

  1. Fint att läsa att ni verkar ha sån harmoni i livet just nu, bara massa lycka! ❤ (utom allergin då, men där verkar ni ju oxå hitta bra lösningar)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: