Skrivet av: toktassarna | 17 mars 2014

Trattstackare

image

Kaia vill gärna slicka sig på stället för pricktestet så det har bildats en skorpa på det, har smort med lite kortisonsalva och nu satt tratten på henne så hon inte kan slicka det, tänker att det läker snabbt om det bara kan hållas torrt. Vi har gett upp att få henne att sova i biabädden bredvid sängen och ställt ut den i köket istället. Vi sitter ganska mycket här, särskilt Leo som har köksbordet som sin arbetsplats. Tidigare hade vi en dunkudde i köket men för att minska kvalstren i lägenheten har vi gett bort de kuddarna. Biabädden duger bra säger Kaia. Synd bara att den är ungefär 5 mm för hög för att man ska kunna öppna skafferidörren…

I sovrummet (ja, det enda rummet…) kommer vi att lägga tempurmadrasserna, jag ska bara fixa dem. De går att göra lite mysigare hoppas jag, så att hon väljer att ligga på dem. Tänker att om man lägger en i soffan där hon ändå väljer att ligga ganska ofta så måste det ju minska kvalsterangreppet från själva soffan, om de inte kan ta sig igenom tempuren.

Vi pillar åxå ganska mycket med hennes nackskinn för att förbereda sprutorna. Nu är hon ju inte alls brydd om hantering, men det är lika bra. Tänker att om man ger sprutan innan hon får mat, så hon  kan titta på sin matskål, så kommer det inte vara några problem alls. Men man vet ju aldrig.

Och foderfrågan… Det får nog blir färskfoder. Väntar dock till helgen så vi säkert är hemma om hon blir dålig i magen och vill gå ut ofta. Funderar lite på nån bukfylla, hon är ju en rätt hungrig hund. Problemet är att för människor så kan pollen korsallergera med just morötter som väl är förstahandsvalet när det gäller bukfyllning. Så jag vet inte om jag törs… Tror dock det är i första hand björk och morötter som går i kors, inte hassel, men jag hittar inte riktigt något säkert svar på nätet. Sen finns ju alternativet vitkål, men fan vet hur hon kommer fisa av det 😀 Dessutom, när jag ett tag testade att blanda vitkål i hennes mat så tog det evigheter för henne att pilla ut maten och det låg vitkål över hela golvet efteråt 🙂 Isf skulle jag behöva nån slags maskin som gör kålen i väldigt små bitar…


Svar

 1. Fast hon kanske blir nöjd av att pilla med maten länge, snarare än bukfyllan i sig?

 2. Möjligt, men jag blir inte nöjd av att städa upp vitkål efter varje mål…

 3. Lilla Kaia då, det var inte roligt! Funderar på bädd och undrar om en saccosäck för hund skulle fungera för henne. Vi har det till våra hundar, och de gillar den. 🙂 Vi köpte den här och är mycket nöjda: http://webshop.bean-bag.se/sv/3-hundbaddar Mjuk och formbar att ligga på, varm och blir inte hård ens när det är kallt. Och väldigt lätt att hålla ren, bara att duscha av.

 4. När du ställer om till färskfoder, börja väldigt väldigt långsamt! Om hon reagerat på det tidigare så kan det räcka med någon matsked med torrfodret till att börja med. Somliga klarar utan problem ett snabbt byte, men inte alla.

  Zumis uppfödare hade en hund med diabetes i flera år, hon fick insulinet när hon fick maten och det var inga problem. Sprutorna hade så himla fina nålar att de inte kändes, liksom.

 5. Jo, beanbags är absolut ett alternativ, de är tydligen ovänga mot kvalster. Tror det får bli en sån till bilen till nästa vinter eftersom tempurmadrassen blir stenhård i kyla. Men en sak i taget 😀 Annars blir jag ruinerad…

  Kaia klarar INTE snabbt byte till färskt så det får bli nån matsked om dagen i helgen…

 6. En av våra är väldigt hungrig (eller ja, snarare uthållig tjatare) så vi fyller ut maten med vatten (brukar ha i ljummet så att maten blir lite varm också, föreställer mig att det blir ännu godare). Sen kastar de i sig morötter som om det vore köttben. Vi har skippat det där med att riva ner det, dom äter dom hela och oskalade efter dom ätit sin mat (och eftersom en är tiggarexpert så får dom mellan måltiderna också).

 7. Jo, mina får ju morötter att gnaga på ganska ofta. Frågan är om jag vågar ge det längre mtp korsallergirisken med pollen…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: