Skrivet av: toktassarna | 14 mars 2014

Allergi

Pricktestet på Kaia gav utslag på förrådskvalster, husdammskvalster och mjölkvalster. Samt hassel och kanin! Så ut med alla de bästa leksakerna.

Hon kommer nu att få kortison 1 tablett om dagen sju dagar och sen en varannan dag, plus örondroppar (betnovat), hon var riktigt röd i öronen idag men jag tycker det kom efter att jag hällde EpiOtic i dem häromdagen. Vi har även antihistamin hemma om vi skulle märka att hon blir värre av pollen, vi får kolla pollenrapporten och utgå från den, just nu är det låga doser och prognosen är ju kyligare väder nästa vecka, men sen lär det väl explodera ordentligt.

Vi har beställt vaccin, eller alltså, hyposensibilisering. Kommer om ca en månad. Då ska hon ha en spruta i veckan först, sedan varannan vecka, var tredje vecka och sedan en gång i månaden högst antagligen resten av livet. Vi kommer att kunna ge dem själva bara vi fått lära oss det.

Hon kommer få Viacutan på maten och jag har beställt Grizzlyolja med, omega 3 och 6 är tydligen viktigt.

Hon ska inte sova i sängen mer 😦 😦 😦 Hur ska det gå? Hon älskar ju närhet, den här hunden… Istället får vi försöka få henne att sova i nån av biabäddarna. Kan man ställa den i fotänden i sängen?

Helgen får spenderas med att sanera lägenheten, eller, så gott det nu går, för kvalster går ju inte att bli av med. Inte ens hur noggrant man än städar. Men på den här lilla ytan finns det ändå rätt gott om textilier och filtar och sånt måste ju ut. Någon som har bra förslag på ändå mjuka mysiga bäddar? Signe får behålla sin ena bädd åtminstone, det händer att Kaia ligger i den men det är väldigt sällan och jag kan inte neka en trettonåring en mjuk varm liggplats, så det så.

Fårskinnen i bilen får vi städa ut, få se vad vi kan hitta för typ av madrasser dit, visst finns det väl Biabäddar som skulle kunna fungera?

Vi får bli ännu bättre på att vädra här hemma, de täcken och liknande jag förvarar under sängen får vi försöka få ut i förrådet så det går lättare att städa där under och frågan är om man ska försöka få ut en del böcker med? Böcker samlar ju en del damm om man säger så…

Jag tar gärna emot tips om hur man kan förenkla livet för en hund med kvalsterallergi!

Kaias allergi


Svar

 1. Åh, vad tråkigt! Det verkar ju bli en massa extra jobb för dig men välstädat lär du väl få! Hoppas att hon blir symptomfri!

 2. Nej vad trist 😦

  Vår vorsteh har allergiliknande symptom (vi har dock aldrig fått göra pricktest eller liknande). Han har också blivit mycket mer röd i öronen när han fått EpiOtic (jag kommer inte ihåg namnet men googlade och flaskan såg ut som en EpiOtic). Vi har också fått Betnovat och det är den som han kan bli bättre av och inte sämre. Han blev väldigt mycket bättre (för det mesta symptomfri) efter att vi bytte foder (från torrfoder till färskfoder) samt att han började äta Rimadyl (pga spondylos).

  Det ska finnas ett slags skydd som man kan ha i sängen och som inte släpper igenom kvalster. Fast det viktigaste är väl att ha det välventilerat. Men jag tror inte man behöver städa mer än normalt.

  En kompis har allergivaccinerat sin hund och det gick så bra att hon kunde sluta helt med sprutorna.

  Kom bara att tänka på nu, att du skrivit att du ibland upplevt Kaia som ojämn i agilityn. Kanske har hon känt av lite mer av sin allergi dom dagar du upplevt som sämre?

 3. Ja, det är ju faktiskt fullt möjligt att hennes ojämnheter har med allergin att göra, ska bli spännande att se hur det blir under behandlingen. Färskfoder finns i tankarna men det finns vissa problem, dels att hon blivit rejält dålig i magen de gånger hon fick smaka Lovis foder, dels att vi bor litet och inte får plats med särskilt mycket i frysen. Men jag funderar på att testa ändå.

 4. Man brukar säga att torrfoder och färskfoder kräver olika pH i magen, därför kan det för vissa hundar bli lite problem med magen innan den vant sig. Men ja, även om det funkar med liten frys (när man köpt nytt tar det ju plats, så det kan bli lite frysrensning dagarna innan) så är det smidigt och billigare att kunna köpa mycket på en gång om man har plats.

 5. Kenszo är jätte allergisk mot kvalster. Ring gärna 076-560 50 35 så kan jag berätta om mina erfarenheter och tips. Lättare att ta på telefon. Kram Eva

 6. Men urs, vad ni fick jobb och så trist för lilla vovven!
  Hoppas ni kommer på bra lösningar. Har tyvärr inte så många själv – utom Biabädd, men det hade ni redan tänkt på.
  Lycka till med allt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: