Skrivet av: toktassarna | 23 november 2013

Långt utanför boxen…

image

 

Ikväll har vi tagit ett steg låååångt utanför vår comfort zone, vi har tävlat heelwork to music. Jag har, föreningsmänniska som jag  är, varit funktionär på ett flertal tävlingar under åren men jag har aldrig ens tänkt tanken på att tävla själv. Förrän jag träffade Linnea. Förrän Linnea lärde min hund grunderna för några positioner. Förrän Linnea peppade mig till att anmäla, förrän träningsgruppen jag tränar agility med helt plötsligt befann sig på olika små planer runt om Linköping utan ett enda hinder på… Och förrän jag flyttade tillbaka till T1 och huset med den utmärkta trappuppgången att träna i!

Vi har faktiskt tränat ganska mycket sedan anmälan, helt oförberedd vill jag verkligen inte gå ut på en plan, men idag var lite första gången vi körde med musiken och allt på en gång… Min skiva fungerade dessutom inte så vi fick göra en lösning via Spotify. Och det var inte lätt att veta när det var lagom att värma upp när man har startnummer 20 i en sport som man inte har nån som helst aning om hur det fungerar, hur länge nånting tar o man dessutom inte kan se tävlingsplanen från platsen man sitter på. Men det blev ganska bra ändå, Kaia var helt säker på att nåt skojigt skulle hända i hallen o jag älskar attityden att hon droooog mig mot hallen men gick motvilligt åt andra hållet ute. Påminner så väldigt mycket om Lovis….

Själva programmet gick väl lite halvbra, mellanpositionen ville hon inte alls idag o jag fick improvisera lite, men annars är jag nöjd, utifrån våra (främst mina) kunskaper i sporten gjorde vi det hyfsat tycker jag!

Domarna var rätt oense, men vi fick iaf uppflytt av båda och kom på tredjeplats med 24,15 poäng. Jag fick dessutom en del tips på protokollet, det var ju bra. För visst kan jag tänka mig att tävla igen. På hemmaplan, jag lär inte åka över halva Sverige för att tävla i detta, men det kan kanske hända att min agilityhunds första titel blir HTM1 🙂

Domare 1

Utförande 8,0
Planering 8,5
Musik 9,2

Väldigt sött ekipage! Vissa små missar men överlag ett trevligt och charmigt program. Entusiastisk hund i pos 1 och 5, ngt tveksam i pos 9

Domare 2

Utförande 7,5
Planering 7,6
Musik 7,5

Finfina positioner bitvis. Tänk på att om hon backar ur en postion -> byt. Trassla inte tillbaka henne (pos 9). Rör dig på större yta för högre poäng i planeringen. Fina stegförflyttningar och härlig följsamhet. Byt gärna tempo lite för högre poäng.

Film kommer om Youtube kan vända den sneda filmen 🙂


Svar

  1. Å, vad roligt att ni vågade!! Och att det gick så bra!!
    Kanske ska våga prova nån gång, jag med!

  2. Är sååååå imponerad och tycker att ni varit jättemodiga!! Själv hade jag antagligen skämt ut mig för all framtid med min dåliga taktkänsla =)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: