Skrivet av: toktassarna | 19 november 2013

trippeldisk i Kungsör

I helgen var det årets sista tävling för oss, Kungsörshallen hade en dubbel agilitytvåa och en hoppklass. Jag hade såklart helst haft det tvärtom, våra kontaktfält är verkligen under all kritik på tävling, på träning mot MM fungerar de bra… Men eftersom jag misstänkte att jag skulle vara tävlingssugen efter kursandet anmälde jag ändå, vi är ju klara med pinnarna i tvåan och jag ville mest testa handlingstekniker som jag lärt mig. Tyvärr har det ju inte riktigt gått att träna de senaste veckorna, så fort det blev november började det regna lite varje dag och så fort det börjar regna blir våra planer så leriga att man helst inte springer på dem.

Kungsör bjöd på strålande solsken och ett upplägg som gjorde att jag vågade fråga nya husse om han ville följa med, och det ville han. Han fick hålla hundar och filma och han påstår iaf att han tyckte det var roligt 🙂 På sätt o vis kanske det var bra att vi diskade oss i alla lopp, lika bra att få en inblick i hur det oftast är, att man inte vinner tre lopp samma dag 🙂

Hallen är inte så stor så det var rätt tajt på banorna, dessutom blir både hund och förare lite snabbare på underlaget så lite otajmat kändes det. I första hopploppet gick allt jättebra till ett ställe där jag faktiskt hade planerat att göra en japan men fegade ur i sista stund och därmed diskade oss… Sen behöver vi träna threadlande, hon poppar lätt ut till hindrets utsida igen även om jag tycker att hon kommit in mellan hindrena.

I första agilityloppet hittar hon en linje till den blå tunneln precis i början som hon inte borde ha sett. Jag borde ha gjort en Jaakko där men alltså… Det finns ingen linje till den blå, den hittade hon bara på själv! Sen skulle man egentligen ha tagit den blå efter gungan men jag struntade i den eftersom jag redan var diskad. Nöjaktiga kontaktfält, men inte bra…

Efter första loppet hade Kaia sett alla små burkar med gottis som låg i målområdet… Tyvärr ingen låda eller nåt på den här tävlingen och det kan vi inte hantera, även om jag hade köttbullar i fickan… Sista loppet stack hon av plan två gånger 😦 Till hennes försvar kan man väl säga att det var typ en meter från hindret hon kom från till de första burkarna, men ändå. Hon var inte heller på typ ett enda kontaktfält i andra loppet, varken balans eller a-hinder iaf, även om domaren inte dömde fel på balansen. Jag är dock nöjd med att jag gjorde japanen och därmed inte alls öppnade upp för att ta slalom på fel ställe.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10153516729265331

Kaia var sitt allra positivaste jag (det är hon ju för det mesta) men hon kändes som om hon tryckte på rätt bra, köttbullar är en fin belöning säger hon! Vi hade iaf vansinnigt roligt på banan och det är ju det allra viktigaste!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: