Skrivet av: toktassarna | 03 oktober 2013

öppenklass viltspår

Bestämde mig för att få tummen ur och tillsammans med Annika och Izor bokade jag in en öppenklass debut i viltspåret. Eh, utan att träna. Senast hunden såg ett viltspår var för 1,5 år sen, på anlagsprovet… Men jag vet inte riktigt hur öppenklassen ser ut numera och det här med upptaget i rutan hade jag verkligen ingen aning om, så jag bestämde mig för att pröva helt enkelt, det är iaf billigare att gå några prov än att gå kurs, och det hinner jag ju ändå aldrig göra eftersom jag aldrig är hemma på helgerna (nästa lediga helg är mitten av november, i söndags hade jag min första oinbokade helgdag sen semestern)

Jag gick ut först o Kaia var rätt tokig, hon visste nog ändå vad som skulle hända. Upptaget gick bra, hade väl ingen superstrategi i rutan, jag gick mot mitten bara och vips så hade hon spåret. Men ganska snabbt gick hon nog på färskt, och ringade en del. Jag tyckte hon ville genom staketet men hon fortsatte sen väldigt målmedvetet längs staketet. Såklart vi skulle gått igenom där…. När vi irrat runt i snåren ett tag bestämde vi oss för att ta lite hjälp av domaren som visade ut riktningen åt oss och de sista sträckorna gick jättefint. Skottet var inga problem, då hade hon spåret spiksäkert och ville inte alls stanna, hon hoppade till o hukade sig kort och sen satte hon av längs spåret igen. Mycket nöjd när hon hittat klöven!

Domaren tyckte att vi skulle lägga ganska korta spår och väldigt ofta, flera gånger i veckan helst. Yeah right… Men de behöver inte ligga så himla länge tyckte hon, det räcker med att lägga spåret, gå en promenad och sen gå det. Eller så får jag lägga ett spår, gå en promenad, åka hem, åka tillbaka nästa dag och då gå spåret. Det är ju inte jättelätt när man bor mitt inne i stan. Dessutom har jag för tillfället inga klövar…

Först var jag såklart lite besviken, i min värld är ett tredjepris inte värt ett dugg. Men med tanke på förutsättningarna och träningsmängden (avsaknaden av…) är jag nog faktiskt rätt stolt över min lilla tjej, hon jobbade på i 45 minuter, det är länge det! Stundvis spårade hon jättefint och återgången gjorde hon kanonbra. Hon har ju aldrig gått ett dygnsgammalt spår!

Får se hur länge det dröjer till nästa spår, inte 1,5 år hoppas jag…


Svar

 1. Ååh, vad ni är modiga som går prov och tävlar! Och i detta fallet – med liten dos träning!!
  Själv vågar jag inte alls tävla.
  Måste våga, måste våga… Tävlingsnerverna löper amok!!
  Inspirerande att läsa om er! Kanske måste man bara ta sig i kragen och göra det!
  Grattis till framgången!

 2. När det gäller spår är jag inte så nervös faktiskt, jag kan verkligen INGENTING men tänker att hunden nog har koll 😀

  Lycka till!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: