Skrivet av: toktassarna | 18 september 2013

Signenytt

Signe har nog gått sin sista mil. I söndags efter att jag dömt i Söderköping åkte jag direkt till Vidingsjö för en långpromenad, gick milen på drygt 1:45 och även om jag hela tiden höll koll och tyckte att hon hängde med fint (hon gick lös) så blev det nog för mycket för henne. Igår på morgonpromenaden var hon väldigt konstig, satte sig ner flera gånger, gick lixom hopkurad. Jag tänkte att hon frös, det var ju väldigt kallt och hon är nyklippt. Hon var piggare senare på dagen. I morse var hon dock likadan, trots att hon sovit med täcke på och verkligen inte borde varit kall. Vi kom ännu kortare den här gången, bara runt hörnet på kyrkogården innan jag bestämde att det där gick ju inte. Ångrade att jag inte hade telefonen med så jag kunde filma hur hon rörde sig. Hon sneglade lixom åt sidorna istället för att vända på huvudet och hon bara satte sig ner hela tiden.

Jag gick hem o väntade på att veterinären skulle öppna och fick en tid ganska direkt. När jag gick dit var jag beredd på att bära henne men då var hon såklart mer som vanligt, nosade, kissade, bajsade. Det gick inte fort, men det gör det ju inte numera. Men hon ville stanna och nosa igen, det ville hon inte på morgonpromenaden.

Väl inne hos veterinären kunde de inte hitta nåt alarmerande. Tempen ok, magen mjuk och fin (hon är ju väldigt bukig men det verkar inte vara nåt fel på henne för det, hon har varit det länge). Munnen fin. Nackmusklerna var spända och hon hade lite svårt att böja ner huvudet, och hon ömmar på ett ställe på ryggen, vilket hon gjort förut och då bedömts som att det inte är nån fara. Hennes högra bakben var dock precis som Lovis var i slutet, om man ställer tassen åt fel håll så flexar hon inte tillbaka på en gång. Jag blev rädd när jag såg det, men det vänstra fungerade fortfarande och veterinären tyckte inte det var så farligt, hon är trots allt nästan 13 år. Vilket veterinären inte hade gissat om hon inte hade vetat åldern, hon tyckte att hon var i fin form annars.

För några år sen upptäcktes ett lindrigt blåsljud. Nu var det måttligt, men fortfarande ingen som helst fara enligt veterinären.

Nu väntar jag på svar på blodprovet som togs och sedan ska hon få smärtstillande och antiinflammatoriskt ett tag för att se om nacken blir bättre. Just nu har hon en buff om halsen men jag ska leta fram Lovis gamla Back on Track-nackkrage.


Svar

  1. Lilla Signe. ❤

  2. Lilla Signe ❤ så tråkigt när dom blir gamla 😦


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: