Skrivet av: toktassarna | 18 augusti 2013

Doggy Cupfinal och födelsedagsagility

Igår arrangerade LHU finalen av Doggy agility cup i Göteborg och upptränad LHU-domare som jag är ställde jag självklart upp och dömde tävlingen. Vi åkte ner redan i fredags, sov på hotell och ställde i ordning. Båda mina hundar med, de skötte sig fint.

Själva tävlingen gick jättebra, vi hade ett tidsschema att hålla, men inte åt det vanliga hållet utan snarare tvärtom, vi var tvungna att hålla på ett visst antal timmar. Men jag tror vi löste det på minuten, även om det var hemskt ovant att stå och vänta innan man blåste igång nästa ekipage. Kan tänka mig att de tävlande tyckte det var lite segt men för publiken var det bra. Och det var STOR publik och den rörde inte heller på sig särskilt mycket, dvs folk stannade länge och tittade. Kul!

Dock är ju störningen rätt extrem på den typen av tävlingar, det var varmt, barn på plan, skott, kyrkklockor, ballonger och dessutom en balansbom som många hundar hade svårt att skilja från gungan, tråkigt nog. Agimets balansbom har så låga stegpinnar i samma färg och textur som underlaget att extremt många hundar tvärnitade, kröp upp eller helt enkelt hoppade av. Hade det varit en vanlig tävling hade jag fasen bytt ut den och kört om klassen, men det fungerade ju inte riktigt i det här fallet. Men jag lär tänka på det nästa gång jag blir inbjuden att döma på en klubb som använder dessa hindertyper…

balans

Riktigt bra agility fick vi iaf visa upp, även om jag nog tycker att man kunde köra åldersgränsen vid typ 18 istället 🙂 Agility är en ungdomssport i stor utsträckning och årets SM-vinnare i large är iaf under 25. Det är inte helt rättvist att tävla mot barn när man är 24 år kan jag tänka. Men barnen är ju framtiden och det var kul att kunna dela ut domarens specialpris till de yngsta i startfältet, de var oerhört duktiga och om några år blir de nog rejält vassa om de fortsätter!

När vi äntligen packat ihop banan och skickat tillbaks den till Halmstad kunde vi styra mot Linköping, var hemma strax efter midnatt. Idag hade jag dragit ihop ett gäng vänner som var sugna på banträning så vi byggde gårdagens hoppklass. Typ, helt lika blir det ju aldrig… Det blev ännu mer springbana idag skulle jag säga! Förutom att Kaia bara kunde 10 pinnar slalom på första försöken så är jag jättenöjd med henne, hon hade riktigt fint sug och löpte på med sina långa ben. Kändes fint.

Sen fikade vi åxå, mycket trevligt! Födelsedagsveckan börjar lida mot sitt slut…


Svar

  1. Jag funderar på om det är färgen? Nick reagerade liknande i Halmstad hundarena när vi var där första ggn. I Väsby är det samma hinder fast dem är gröna och där har jag inte sett det och vi har haft tävlingar i alla klasser.

  2. hm, kanske det? Funderar på om jag ska lägga ut det i Agility Europe-gruppen o se om det är fler som noterat det?

  3. En kille här hemma som var jätteglad över domarens hederspris som han fick;)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: