Skrivet av: toktassarna | 10 augusti 2013

hur gör vi nu då?

Idag har vi varit i Södertälje och tävlat. Lite konstigt planerad dag så vi körde första loppet före tio och andra loppet efter 15, hela agilityettan gick mellan våra lopp. Däremellan låg vi och sov på en filt. Ja, iaf jag, som är rätt sliten av för lite sömn och rätt mycket träning senaste veckan. Faktiskt ganska skönt, iaf efter att tjejen bredvid täckt över sin hunds bur så den slapp göra utfall mot varenda hund som gick förbi. Mina hundar rullade ihop sig runt mig eller låg och spanade. Kaia hetsar upp sig lite när large kör men är ganska lätt att lugna.

Loppen gick ganska bra, först agilityloppet som vi kom lite sent till, jag hann precis till banvandringen och Linnea fick värma upp Kaia så länge. Det var en ganska enkel bana, mest runt runt. Kaia hittade dock en balansnerfart mot slalom så vi diskade oss och då drog jag av plan när vi tagit balansen igen och belönade ett kontaktfält som väl kanske inte var perfekt men iaf var… Hon slog dock i däcket, ett icke-rivbart. Usch. Jag skulle så gärna mycket hellre ta fem fel för ett rivet däck (som FCI har och som vi säkert får i nästa revidering) än den där skräcken för att hunden ska skada sig. Det var bara en liten touch, men hade det varit ett vanligt hinder hade det säkert rivits.

Till andra loppet hade jag sovit en stund och vi hade gått en promenad i skogen, ätit lite och väääääntat länge. En ganska skojig bana med några valmöjligheter och ett upplopp på tre hinder. Jag bestämde mig för att lägga leksaken i mål, jag vet ju att hon blir lite yvig då men det blir bra tryck och jag VILL ju att det ska fungera. Och slita fick jag, med externbelöning är Kaia rätt svårstyrd, men jag upplevde ändå att hon lyssnade rätt bra. Klämde i med ett ”back” innan platten, och det fungerade som behövt, fick en bra sväng ut ur den och slapp hinderfällan som flera largehundar gick i och som Kaia med sina långa kliv hade varit framme vid efter bara ett eller två felsprång.

Vi gick i mål på 32.nåt, Annica Allers Em vann på 30,39 och nån sheltie var åxå nere på 30, men jag är nöjd med min tredjeplats och sista pinnen i hopptvåan. Vi valde långa vägen efter däcket, vet att iaf Annica valde korta vägen, sheltien såg jag tyvärr inte.

Men frågan är ju, hur gör vi nu då? Dels ska jag tävla redan i morgon i Köping, dels är jag anmäld till Tranås dubbla hopplopp när jag ändå ska döma där i september. Vi är inte mogna för trean än, det är vi verkligen inte. Så jag tänker köra åtminstone de lopp vi redan anmält till, kanske nån tävling till under hösten, i tvåan. Och vi tänker köra för att VINNA. Inte ”ta det som träning”. Inte fega för att nolla. Inte ge bort några pinnchanser bara för att vi är fullpinnade. Kaia är definitivt en hund man bör slå om man ska konkurrera i trean ändå. Och vi behöver träna på att satsa, att trycka på, att se till att sätta tajt handling även på tävling. Jag tänkte ju redan när vi kom upp i tvåan att jag aldrig skulle sejfa, och det tycker jag inte att jag har gjort, jag har valt den handling jag trott skulle vara effektivast, inte den som jag trott att Kaia skulle klara bäst. Ibland har chansningarna gått hem, ibland inte. Vi fortsätter så.

I vinter ska vi jobba på snabbare kontaktfält. Och på det här med externbelöning… Jag HAR ju kommando för det (”ta den”) men Kaia tar varje hinder som om hon väntar på just det kommandot hela tiden 🙂

Det var hur som helst kul att tävla igen, det är ju nästan två månader sen sist. Och i morgon är det iväg igen! Jag älskar verkligen agility, de där sekundrarna när ALLT STÄMMER. Ibland får man dem ett helt lopp, ibland bara en del av ett lopp. Men det är ren och skär LYCKA när det händer!

södertälje

Kaia och Norrie roar sig under den långa pausen


Svar

  1. Grattis till sista pinnen! Och visst är det väl härligt att vara en agilityjunkie!!! 😀

  2. Grattis till pinnen 😀

  3. Grattis till pinnen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: