Skrivet av: toktassarna | 27 maj 2013

Den Stora Hundhelgen…

Vi får utse den här helgen till årets största hundhelg. På fredagen efter jobbet samlades vi alla för att flytta HUs hinder till BK och bygga upp tävlingsplatsen inför vår mastodonttävling. Ett glatt gäng fixade det hela på några timmar. Köket började sin stora gärning med att hålla alla mätta och glada. På lördagmorgonen kom vi till platsen vid 07.00. Åkte hem igen 21.30 tror jag. Då hade vi hunnit köra 1000 starter på två banor med fem domare (jag tror jag dömde ungefär 250 hundar) och solen sken och alla var nöjda och glada. Utom mina hundar som dels fick ligga i buren i sekretariatet en hel del och dels släpas runt av mig när jag hade paus. Inte springa nåt alls…

Tävlingen gick faktiskt alldeles jättebra, flöt på fin och vi drog in massor av tid, vi kunde stuva om lite bland klasserna i slutet och jag tror det blev riktigt bra för alla. Jag dömde mest largehundar och var imponerad över det fina sug många hade på upploppet, kul att se!

Söndagen började lika tidigt den, jag sover ju ändå inte så länge så jag åkte med Linnea och Norrie som skulle tävla första klassen i Söderköping. (är mycket stolt över min konsekventa träningsvän som sätter om en tjuvstartande hund istället för att drabbas av tävlingsjävulen). Och söndagen började med att Kaia såg haren först… Men storstadsharar flyr lixom inte direkt så de stirrade på varandra en stund och då lyckades jag kalla in Kaia. Vilken tur, och vad mycket beröm hon fick! Undrar lite hur länge jag hade fått vänta annars…

I Söderköping tävlade då Linnea först ett lopp och sen åkte vi in till stan och gick längs kanalen en stund medan vi väntade på att Smultronstället skulle öppna. Jag har ätit där förut, men inte inne på serveringen. Åt en mycket god äpple och saltkola-glass. Bra second breakfast… Hundarna fick hundglass. Det är så trevligt med ett ställe som välkomnar hundar!

Tävlingsdagen blev sedan otroligt lång för mig. Dubblerade tvåor som inte började förrän tidigast 12 enligt PM. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag planerade dagen, jag hade tänkt hinna både springa och dammsuga när jag kom hem men jag var ju inte hemma förrän efter nio, så det blev det inget av… Dessutom regnade det hela eftermiddagen så jag var både kall och blöt. Lite besvärligt att bo på 33 kvm när halva lägenheten är fylld av saker som måste torka!

Tävlandet gick lite upp och ner, jag var inte direkt sugen på att köra, men det är ändå väldigt mycket roligare att springa med Kaia nu än vad det var i höstas. Trots att hon hittar på lite egna saker, hon är svår att bryta om hon låser sig på något. En del bra delar fick vi iaf till och i ena agilityklassen blev det faktiskt en nolla och en vinst på ett lopp som jag faktiskt är väldigt nöjd med. Trots extremt lite träning tog hon kontaktfälten fint, även om hon väntar på mig.

Sista loppet diskade vi oss tidigt och då valde jag att springa rakt av plan efter slalom och belöna där eftersom hon gjorde både balans och slalom så fint. Så nöjd med dagen ändå! Men nu måste vi träna lite innan det är dags för nästa tävlingsdagar! Tur att det inte är förrän midsommar!

Bestämde förresten att eftersom vi ändå ska hänga kvar i tvåan under året så kör vi inget sejfande, det jag vill ska fungera på tävling ska testas på tävling. Det betyder inte att jag kommer bli sur om det inte fungerar, det betyder bara att listan på vad vi ska träna blir längre… Men det blir inget ”jag måste nog göra såhär för att det inte ska bli fel” utan det blir ”såhär vill jag göra, vi testar det” på banvandringen.


Svar

 1. Oj vad det ser härligt ut med bra flyt – vi önskar oss lite av det i framtiden!!

 2. Det där ser ju riktigt fint ut!! Du är en av mina största förebilder Åsa. 🙂

 3. Åh ❤

 4. Vilken fart hon har fått, Kaia! Det var riktigt kul att få se er köra. Det märks så väl att hon är så bra grundtränad! Vi ser och lär. 🙂

 5. Ser jättefint ut! Hon har fått riktigt bra fart! 🙂

 6. Äppel- och saltkolaglass! Det låter ju för bra för att vara sant!!!

 7. (och fint sprunget av både dig och Kaia 🙂 )

 8. Grattis, snyggt lopp! 🙂 Och Smultronstället är verkligen ett smultronställe, vi och hundarna åt glass där förra sommaren

 9. Så har jag också tänkt, och hoppas kunna fullfölja! Jag vill inte fega på tävling om jag vet att något funkat på träning! Så som jag VILL springa ska jag springa! Blir det en disk, då har vi inte tränat bra nog och då var det bara bra att få veta det i tid!

  Snyggt sprunget! Grattis till vinsten!! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: