Skrivet av: toktassarna | 12 maj 2013

hoppinne i Jönköping

I morse packade jag och Assie in oss i bilen och åkte till Jönköping för en dubbel tvåa. Man blir lite bortskämd i klass II för det är ofta dubbla lopp. Jag gillart!

Första loppet lyckades vi nolla. Inte världssnyggast kanske, jag blir lätt lite passiv o förlitar mig på röst och Kaias braiga back-kommando, jag valde dessutom långa vägen efter tunneln i slutet, men vi kom trea och tog en pinne, nån sekund från vinnaren.

De andra loppen kändes ganska bra men nåt litet fel blev det. Första agilityloppet fick jag Kaia att krypa över gungan, det var inte meningen, men jag ville att hon inte skulle flyga som i fredags… Hon trampade fint på balansen men sen fick hon upp lite väl hög fart o ramlade in i andra slalomporten och tog själv glatt om hindret innan slalom när jag tog ur henne 🙂

Andra hopploppet var jättefint fram till efter slalom, jag kände när hon var i slalom att jag borde vara ett steg längre fram för att kunna tränga till rätt tunnelöppning efter slalom, men jag hann inte dit. Alltså tog hon tunneln åt fel håll. Men det var ett roligt lopp, jag är nöjd.

Sista agilityloppet hoppade hon kf på A-hindret redan i starten, det var tredje hindret på en raksträcka o jag gjorde en lång inkallning så hon kom i sjujäkla fart. Vi har inte tränat A på säkert 6 månader, det är aldrig med till ridhuset o vi har inte hunnit träna det utomhus än. Vi måste nog träna det tyvärr, jag gillar inte det, det är ett så påfrestande hinder. Sen missade hon sista pinnen i slalom när jag drog iväg för långt i sidled (efter att ha vinglat in, hon gick nog bara på mitt muntliga kommando där för hon såg inte alls ut som om hon var på väg mot slalom utan letade hinder bara). Då valde jag att slita upp belöningen när hon tryckte fint på balansen, så ingen gunga i det loppet.

Starterna har fungerat riktigt bra tycker jag. Hon har satt sig relativt snabbt, inte kliat sig efter att jag kopplat loss och såklart suttit till fri-kommandot. Duktig!

Trevligt väder och trevligt folk, agilitytävling när det är som bäst!


Responses

 1. En härlig dag, så kul att träffas! Kaia har verkligen en übersnygg friss och en helskön attityd till livet ❤

 2. Heja er! Grattis:-)

 3. Tjohoo!! Grattis till pinne!
  Jag börjar bli en gnutta nervös inför agilitydebut med min schappefröken Siri…

 4. Grattis till pinnen!!! 😀

 5. Debuten är alldeles för snart Åsa!!
  Den 25:e maj blir det ett besök på Söderåsen… Vi är långt ifrån klara och jag har ALDRIG startat i denna sport tidigare – kommer antagligen virra bort mig totalt =)

 6. Äsch, så länge hunden är glad gör det inget 🙂

 7. Åh, grattis! 🙂

  Va? Är det sant? Karenstid på aloe vera? Vet du hur lång tid det är? Jag kör ju som tur är bara sprayen nu så då får jag väl låta bli att spraya innan tävling.. Herre gud, det trodde jag inte! 😦
  Va synd att bärnstenen inte funkade på dina! Här funkar det som tur är riktigt bra..

 8. Visst är det lite sjukt. Samma sak med homeopatmedel… 14 dagars karens!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: