Skrivet av: toktassarna | 15 april 2013

inoff i Askersund

I lördags åkte hela träningsgänget till Askersund för att tävla inofficiellt, för att stöda de som ska åka till WAO i Spanien och tävla senare i vår. De körde fyra klasser, jag anmälde båda hundarna till tunnelcupen och Kaia fick köra hopp och agility. Signe kvalar ju lätt in för seniorklass, men det är alldeles för många hopphinder för henne så tunnelcupen var perfekt! Hon tyckte det var skitkul att springa, galopperade på så bra hon kunde och svansen viftade som sjutton när vi kom i mål. Söta lilla hunden!

Kaia vann tunnelcupen! Kul att få bränna på med hennes långa ben. De andra klasserna däremot var hon alldeles för galen i, höll inte i slalom, stannade inte på kf och sprang mest allmänt omkring. Fast det gör inget, för det är mycket roligare att springa med henne nu än att springa och fundera på varför hon inte tar i, varför hon känns så långsam. Det gör hon inte längre, men istället går hon inte att styra… Helt underbart upplopp i hoppklassen iaf!

Igår var vi i Norsholm, klippte båda hundarna, det är väl nån månad sen sist och det behövs nog klippas en gång i månaden för att de ska hålla sig snygga. Iaf Kaia, som får riktigt tjock päls. Det är väldigt tacksamt att få komma till Agnvalls klipprum och klippa hundarna, idag hade jag med dem badade hemifrån så det tog bara en timme ungefär att skala av båda. Ok, de blev kanske lite tufsiga, men men 😉 Kaia spenderade sedan dagen med att hålla Elis ren, det är hennes deal i det här med att vara ”madder” 🙂


Svar

  1. Hihi, känner igen det där med att plötsligt ha en ny hund på banan som lagt i en ny växel och därigenom glömmer att tänka. Men när hunden väl lär sig hantera den nya farten (och inte minst en själv) så blir det grymt!
    Grattis till vinsten.

  2. Roligt Åsa! vilken gasad pippi!

  3. Vilken fart, nu måste du ta i ordentligt om du ska hinna med 😀
    Bättre fartig hund och bus på plan än tvärtom!

  4. Rolig tunnelklass! Kul med farten 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: