Skrivet av: toktassarna | 19 mars 2013

klass I i Laxå, bland annat

I helgen dömde jag klass I i Laxå. Eller i Askersund, för att vara mer exakt med det geografiska. Tar en timme dit, det är rätt lagom 🙂 Det var en hel del duktiga ekipage och faktiskt så tycker jag att nya slalomregeln lett till att hundarna är bättre på slalom nu. Eller är det bara jag som tycker det?

Mina hundar fick vara hemma i stan hos Assie och hennes gossar medan jag dömde och det var skönt för dem för det var väldigt kallt i ridhuset. Jag dömde agilityklass i tjockjacka, det har jag nog aldrig gjort förr…. Hoppklasser, visst, då står man ju still, men inte agilityklass.

I söndags träffade vi husse för första gången på ett halvår. Det tog en liten stund innan hundarna noterade att han var där, de räknade nog inte med att träffa på honom i trädgårdsföreningen. Men Signe blev sådär härligt glad så hon bara pep och Kaia gjorde sitt bästa för att studsa så mycket smuts på honom som möjligt. Kul att de blev så glada, men jag undrar när de kommer se honom igen. Det är ju inte så att vi bor nära varandra längre direkt… På kvällen tog jag med Kaia på en löprunda, ett par km bara, vi sprang på så mycket barmark vi kunde hitta, vilket betydde asfalt och grus. Men både hennes tassar och mina knän verkar ha fixat det rätt bra. Fast idag kommer det mer snö… Ska våren aldrig komma???

Just ja! En kul grej! Kaia blev tvåa på årets Agilityschappe! Rätt bra jobbat för att ha debuterat i september!


Svar

  1. Grattis 😀 Vad roligt! 😀

  2. Håller med om att det känns som att slalom fungerar bättre för fler nuförtiden. Jag tycker dessutom att det är betydligt enklare att döma det oxå, gäller bara att hålla koll så att de som misslyckas & ska göra om inte går för många portar baklänges på vägen tillbaka…

  3. Just det; grattis till andraplatsen som årets Agilityschappe! 🙂

  4. Grattis till årets schappe!! ::)) vore roligt att träffa er nån gång, kanske kan se er på nån agilitytävling i sommar nångång :))

    Ja, haha, tanken har slagit mig. Bara shappo får bo inne, de andra ute… Gud, schappar kunde jag hur många som helst.. Eller, ja, nästan iaf 😉 det är faktiskt så att det bara är shappO som får vara på övervåningen hemma 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: