Skrivet av: toktassarna | 18 november 2012

första ridhusträningen

Idag var det första ridhusträningen för oss, den har ju pågått ett par veckor men jag passade ju på att kastrera Kaia när tävlingssäsongen tog slut så vi har haft vila nästan en månad. Vi var fem hundar idag, tre medium och två small, rätt lagom. Hade lixom lite glömt hur ont i huvudet jag får av inomhusträning… Och nej, min hund är inte heller tyst. (varning för att det här kommer bli ett rätt negativt inlägg…). Kaia var rätt galen, och inte alltid på det roliga sättet. Visserligen kampade hon glatt och mycket (för att vara hon) och det får man väl skriva upp på pluskontot. Hon är riktigt bra på att varva mellan kamp och godis. Men i övrigt var det inte superbra. Alltså, det är inte sådär adrenalinstänkande roligt att köra med henne. Det är ganska slitigt.

Problemet är att jag inte vet vad jag ska göra åt det? Belöna mer och bättre, ja kanske. Tyvärr inbjuder inte ridhuset till frekventa belöningar, det är svårt att kasta belöningar på underlaget. Tänk om vi hade en konstgräshall *drömmer*.

Jag har ju anmält Kaia till klass II i januari, eventuellt flyttar jag upp henne redan till Österåker. Vi måste börja testa henne på svårare banor, i klass I räcker hennes långa ben så långt. Det är nog först i tvåan som jag kan se vad som faktiskt finns i henne.


Svar

  1. Ja, inomhusträningar är påfrestande…

  2. Var i Halmstad Hundarena och tränade i fyra timmar igår. Jösses vilken skillnad det blir på träningskvaliteten jämfört med ridhus och utomhus i det här blötvädret.

    Fantastiskt vilken fin första säsong ni haft. Redan dags att flytta upp i tvåan. 🙂

  3. Missade att du också var med på träningen. Blir så sjukt sugen på agility när jag hör om era träningar, men det känns ändå som rätt beslut att inte vara med.

    Kaia har ju taggat till mer och mer under året, när ni kommer ut igen till våren tror jag allt hon kommer tagga till ännu mer. Det är ju, precis som du säger, väldigt trångt och knepigt att träna i ett ridhus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: