Skrivet av: toktassarna | 24 september 2012

domarhelg i Bergen

Det bästa med att vara domare är att komma till platser dit man antagligen aldrig hade åkt, och träffa människor man antagligen aldrig hade träffat. I Sverige har jag dömt från Haparanda till Bjuv, på Gotland och i Rättvik, och en massa andra platser åxå förstås. Jag har varit till Åland och dömt, men det är ju nästan hemmaklubb för mig trots att jag aldrig höll på med hundar när jag bodde där. Den här helgen tog mig till Bergen i Norge, en supermysig och vacker liten stad. Jag flög från Arlanda och kom till Bergen runt lunch, mötte upp Jan Egil och tog oss in till byn. Vi åt fisksoppelunch på Söstrarna Hagelin som jag verkligen kan rekommendera om man har vägarna förbi Bergen. Sen tog vi Fløibanen upp till den vackra utsikten. Extrem tur med vädret, det hade regnat i veckor men i fredags var det strålande sol. Satt där uppe en stund, åt glass och promenerade sedan ner.

 

På lördagen var det tävlingar hela dagen. Inte så många starter i nån klass, så det blev många ombyggnader under dagen. Det är inte ofta man dömer både agility och hopp, plus lag, alla klasser alla storlekar, själv, på en dag… Strålande sol, grusunderlag, fjäll åt alla håll och eget vattenfall. Lätt den vackraste klubb jag dömt på. Mycket nöjd med mina banor, även om det inte var så många som kom runt… Kommer inte att lägga ut dem i banbloggen då jag hoppas kunna använda dem på nån svensk tävling under nästa år, de förtjänar att få fler starter på sig 😀 Arrangörerna var lite speciella då det var flera olika klubbar som hade tävling lixom samtidigt på samma plats, men egentligen inte tillsammans. Många oerfarna, flera som aldrig hade sett agility. Men jag tror och hoppas att de hade lika kul som jag hade.

Photo: Agilitycompetition with its own waterfall.. Nice!

På lördagkvällen åt vi på restaurang med några av arrangörerna. Riktigt god mat. Men herregud vad dyrt allt är i Norge… Supergod Oreokaka till efterrätt, norrmännen verkar tokiga i Oreos, det fanns överallt, glassen jag åt på fredagen hade Oreoströssel 🙂 Men, jag gillar åxå Oreos ju… Var iaf sjukt hungrig, det här med lunch är ju ingen stor grej… Men jag är svensk o överlever inte en hel dag på bara en toast!

På söndagen dömde jag agilityklasserna och de banorna var faktiskt ännu bättre än lördagens. Ur min synvinkel 🙂 Det är ju inte alltid samma som de tävlande tycker… Nivån var för övrigt ganska ojämn på ekipagen, men en hel del bra i klass I vilket ju är lovande inför framtiden!

Sammanfattningsvis en riktigt bra helg, trots getinstick i tummen. Den är nu dubbelt så stor som den andra tummen… Mycket trevligt, många härliga människor och en fantastiskt vacker by i strålande höstväder.


Svar

  1. Vad vackert! Kul att resa runt kan jag tänka mig 🙂

  2. …& så får man resa/mat/boende betalt – kan ju inte bli bättre! 😉

  3. Förstår precis hur du menar, jag tyckte också så som du skriver: kamplust är lek, att fortsätta när det tar emot är motor. Men efter föreläsningen ser jag på det annorlunda 🙂 men det handlar ju om motor också förstås!

    Shappo har varken föremålsintresse eller kamp när han var ung, bara jaktlek. Men vi har känpat och tränat och nu flyger han i luften i trasan när vi kampar 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: