Skrivet av: toktassarna | 08 september 2012

debuten avklarad med pinne!

Så var debuten avklarad då, var rätt nervös i bilen på vägen dit men som vanligt kändes det helt okej när vi väl kom fram. Linnea och Assie hann köra varsitt lopp innan det var dags för Kaias klass. Banan var okej, lite kluriga linjer och ett sistahinder som inte alls stod på linjen, men det kändes helt okej. Kaia kändes däremot rätt seg. Som hon inte riktigt fattade att vi skulle köra agility. Men hon gör ju ändå det hon ska och vi nollade faktiskt första loppet! Placerade oss tvåa och tog en pinne!

Till andra loppet hade Kaia lite mer fattat grejen, och hade åxå mer koll på var vi hade lagt våra saker… Betydligt mer tryck, men ändå samma noggranna hund. Utom i en snäv sväng där hon faktiskt inte riktigt lyssnade utan nog gärna hade hört ”ta den” istället för ”back” som var det jag sa… Hon flöt förbi hindret och försökte sen hoppa det så snävt att hon kraschade ordentligt i det. Trots det hade vi faktiskt näst snabbast tid.

Slalomarna kändes lugna och säkra, bra banor för att lämna henne i slalom, i första loppet blindbytte jag mellan hindret och platten som kom efter slalom, i andra loppet framförbytte jag efter slalom mot muren. Men vi MÅSTE ha mer fart…. Jag hoppas det kommer med lite mer rutin… Fast det är klart, våra långa ben räcker ju en bit…

När jag tävlat klart dömde jag tre klasser, först small på samma bana som jag just kört, sen large där jag byggde om litegrann så de skulle få mer plats och sedan första tvåan. Och ändå var vi hemma vid 16. Skön dag! Nu kan jag nog däremot inte låta bli att klippa hundarna tror jag… Kaia är jättelånghårig! Och jag har ju en hel lördagkväll alldeles ensam hemma utan nåt vettigt att göra…

Kaia är förresten supertrött. Inte av tävlandet, utan för att hon i typ två timmar legat o tittat spänt på mig och väntat på ”fri”-kommando medan jag dömde… Stackars hund, det kom ju aldrig….

Kul att även resten av träningsgruppen gjorde en riktigt bra tävling, tre pinnar åkte hem i vår bil och flera andra bra prestationer gjordes, inte bara resultatmässigt!


Svar

 1. Låter som en bra dag – härligt! & grattis till pinnen! 😀

 2. Duktiga ni är! Grattis till en fin debut!

 3. Wow grattis, vilken debut! 😀

 4. Grattis! Pinne på debuten, inte illa. 🙂

 5. Grattis till fin debut, ni är duktiga, både Kaia och du!

 6. Grattis till en jättefin debut? Kommer det någon film undrar jag som ju inte var på plats så tidigt?

 7. öh, men filmerna ligger ju i bloggen, kan du inte se dem?

 8. Vilken debut, grattis! Tänk att Kaia blivit så ”gammal” nu : )

 9. haha, ja tänk att hon är så gammal, tiden går fort! Tack!

 10. Ser jättefint ut!! Tror också ni kommer långt på era (haha) långa ben, fast i andra filmen ser hon helt ut att ha fattat grejen!
  Det var jätteroligt att träffa dig på tävling som tävlande igen! (även om du dömde just då). Fast för mig var det inte oväntat, visste ju att du skulle vara där. Men alltid trevligt! Ser fram emot att få se pippi-fågeln flyga irl så småningom! 😀

 11. WOOOOW!! Grattis och STORT grattis =) =)
  Åh vad kul att få se er in action och helt sanslöst bra av er att checka debuten med pinne! 😀 Tjohoo!!
  Jättekul att se en schappe på tävlignsbanan!! Mera mera 😉

 12. Grattis hälsar vi från Göteborg! 😀

 13. Grattis till en fin debut!! 😀 Ser snyggt och stabilt ut!

 14. Grattis till fin debut! Måste kännas härligt att vara tillbaka på banan!

 15. Jag måste ha missat dem? Såg dem inte när jag läste inlägget.. Konstigt?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: