Skrivet av: toktassarna | 13 augusti 2012

valpagility?

Åh, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, grundkurs för blivande agilityhundar kanske? Jag och Assie startade upp en sån kurs idag, vi har ju lixom nyss gjort hela resan med våra egna unghundar så vi tänkte passa på att tipsa lite andra om vad vi lärde oss under den tiden.

Idag var första tillfället o det känns alltid lite nervös men attans vad roligt det var! En massa skojiga hundar, de allra flesta har gått kurs för mig tidigare och av nån anledning nu köpt ännu en hund att köra agility med 😀 Några nybörjare med men de ska vi nog få lika fast 😀 Idag tränade vi på att sitta still…. Och så fick de springa genom slalomkanalen ett par gånger var.

Mest imponerad var jag dock av Kaia som först demade omvänt lockande och sedan låg stilla på ”lägg” resten av kurstiden. Nästan 🙂 Så himla duktig flicka! Jag gick runt och hjälpte de andra och hon bara låg där vid ryggsäcken. En gång försökte hon iofs belöna sig själv lite, men bara en gång…

Innan kursen tränade vi kort, skickade henne över balansen ett par gånger, kunde lura av henne nån enstaka gång men annars var hon rätt duktig. Ett par slalomar körde vi åxå, hon har tappat tryck till förmån för noggrannhet, men det går nog att få tillbaka i sinom tid hoppas jag… I morgon är det vår tur att gå kurs, tävlingskurs för Bea och Karin (som båda är deltagare på min kurs med sina unghundar…)


Svar

  1. Duuuuuktigt att ligga stilla så länge tyst och snällt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: