Skrivet av: toktassarna | 09 augusti 2012

tävla? eller inte?

Idag var det Kanalettan i Sörping igen men jag hade nästan bestämt mig för att göra en Rolf-Göran Bengtsson och avstå tävlingen. Kaia slickade i sin ena baktass igår och den var lite röd. Hon har haft tratt på idag och när vi kom till tävlingen o jag skulle visa hur det såg ut i tassen för mina vänner var den varken röd eller öm. Så jag bestämde mig ändå för att starta.

Jag kom dock att göra egna banor på både hopp och agilitybanan och diskade mig alltså. Agilitybanan valde jag att springa rakt fram i starten och skippa hinder nummer 2. Sen plockade jag fram strumpan och belönade platten, A-hindret, gungan och balansen. Vilka hon gjorde bra även om hon inte lyckades stanna på A-hindret då hon flög över nocken. Hon stannade dock på marken o slängde upp rumpan igen.. Gungan var fin och balansen var hon jättebra på uppfarten och stannade på nerfarten även om hon kanske väntade in mig något.

Hoppklassen ville jag ha till en annan slalomingång än den som var tänkt och det slutade med att jag helt enkelt körde banan nästan baklänges fast jag skippade varvet om platten… Stackars domarn 😀 Men hon visslade snällt åt mig efter att jag hojtat att jag startade från sista hindret… Jag kampade mer med Kaia innan o hon var rätt tokig, bet mig och hade sig. Hon hade åxå bättre tryck i det här loppet än i det första, men inte lika bra som förra veckan. Får man säga att hon är skendräktig? För det är hon… Vi missade sista hindret, jag borde egentligen ha framförbytt efter slalom, fattar inte varför jag inte tänkte på den lösningen när jag gick banan.

Slalom känns oerhört stabilt, men hon kan trycka på ännu mer. Önskar mig ganska raka ingångar med stora avstånd när vi ska debutera så vi kan få upp ordentligt med fart, det var ganska trångt idag. Bakombytte innan slalom i agilityklassen. På de fyra ”tävlingsstarter” vi gjort med slalom i banorna har hon satt allihop. Känns skönt, jag tänker knappt ens på det. Vilken skillnad mot för åtta år sen när Lovis debuterade…

 

Jag gillar att hon sträcker ut o bara tar ett språng mellan långhoppet och hopphindret 😀


Responses

  1. Så fint hon går. Långa språng, kan bli farlig. 🙂

  2. Tack, särskilt om hon börjar ta i lite mer 😀

  3. Det där ser ju riktigt fint ut. Snyggt slalom! 🙂

  4. tack!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: