Skrivet av: toktassarna | 28 maj 2012

perfekt stughelg!

Har haft en riktigt bra helg i stugan, lördagen bjöd på perfekt arbetsväder, dvs varmt men inte så varmt och soligt att man bara ville ligga still utan man behövde röra sig litegrann o då kan man ju lika gärna rensa i grusgången, fixa odlingslådorna, klippa gräs, hugga ved, installera ny varmvattenberedare och annat småpyssel. Hundarna stormtrivdes, varsitt ben, massa människor att hålla reda på och lite bus när de hade lust.

Mia o Pontus ställer upp

 

Och hur mycket gos de ville 🙂

Söndagen var varmare så då mest låg vi och dåsade. Hundarna trivs så himla bra i Radioskugga och jag förstår att de inte vill åka därifrån. Kaia är extremt olydig när vi ska åka och Signe är helt döv… Ingen vill in i bilen. Fast hem var vi ju tvungna att åka ändå. Och när det svalnat lite tog vi första joggingrundan för året med Kaia som draghund. Daniel sprang före i början så hon skulle ha lite draghjälp men efter nån kilometer fattade hon o tyckte det var kul och då drog hon även när Daniel sprang jämsides med mig. Duktig tjej! Lite ojämnt drag kanske, men hon tyckte faktiskt om det.

Idag använde vi dragselen till annat, viltspår! Snälla Leona hade lagt ett spår till oss, strax över 600 meter. Hon spårar inte fort, min pippi, men hon är noggrann! Det är nästan så att tidsgränsen på 30 minuter är lite kritisk för oss, hon får inte vingla omkring speciellt mycket. Särskilt i början är hon lite luftig, jag får nog kanske hålla emot lite. Efter det långa spåret fick hon ett kort motivationsspår åxå. Jag märker inget av tomteskräcken iaf…

Direkt från spåren åkte vi till HU där vi först kastade en massa Frolic för hopp genom däcket och sen lyssnade på en ormexpert som styrelsen bjudit in. Det finns tydligen ”hur många ormar som helst” runt planerna… Det står stora stenramper kvar sen det låg lador på området och det är jättehögt gräs runt hagarna. Jättebra för ormar… Men han hade lite råd om vad vi kan göra för att inte bjuda in ormarna så nära. Och om några år eller så måste HU ju ändå flytta så då kanske ormproblemet blir mindre?

När vi kom hem gjorde jag en ny erfarenhet. Om man just gett hundarna mat och det då ringer på dörren är det numera ingen som bryr sig om det. Lovis var nog rätt mycket agitator, även om Signe skällde rätt bra hon med. Kaia har ju aldrig varit speciellt skällig just kring dörrsituationen. Men Signe har faktiskt skällt allt mindre med åren, särskilt på sista tiden. Lovis däremot…


Svar

  1. Vad var det för råd ang ormarna då? Har debatterat hårt på fb för att inte slå ihjäl dem, men det behövs ju nån lösning..?

  2. Nejdå, de ska inte slås ihjäl. Hans bästa råd var att flytta hagarna ut på den stora gräsplanen, sätta en tvärslå av trä längst ner på staketet och hålla välklippt runt om. Träslån hindrar inte ormarna men gör att man kan köra trimmern nära staketet. Flytten skulle ta oss bort från stenramperna som är fulla av ormar. Hans andra tips, om en flytt inte var möjligt, var att klippa en bred kanal på ett par meter runt om hagarna, blir mindre frestande för ormarna att ta sig till staketet då. En trimmer är redan på väg att köpas in. Han sa dessutom att man FÅR slå ihjäl ormarna, men att man inte bör göra det utan att man istället ska ringa honom så kommer han och hämtar dem 🙂

  3. Okej, men det var ju delvis som jag gissade! Kortklippt gräs är vad som gäller alltså. HU ska ju ändå flytta, är det värt att göra det innan det ändå ska göras så att säga? Det får väl diskuteras kanske?

  4. Nej, jag tror inte heller det kommer bli nån flytt av hagarna nu, men vi får väl göra second best helt enkelt. Stackars Micke som sköter trimmern var helt blek och kallsvettig…

  5. Haha, stackars Micke 🙂

    Låter som en lyckad helg! Förstår att hundarna älskar att vara där ute, framför allt nu när det dessutom var extra många tvåbenta som gav dem uppmärksamhet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: