Skrivet av: toktassarna | 24 maj 2012

bana!

Lovade Bea att komma o mäta hundar på deras kurs o träna lite med dem före. Kom sen på att jag ju lånade ut mätstickan till Leona och Mide igår så nån mätning blev det inte, men jag hängde med på träningen ändå. De skulle köra en bana, en lätt hoppklass från Solna Agilityklubbs tävling förra året av Mija Jansson tror jag det var. Bytte dock ut platten mot en vanlig tunnel, Kaia kan platten men hundarna på kursen var visst lite osäkra på den fortfarande. Lade dessutom till ett hinder så en skarp sväng blev mer av en stjärna istället.

Kaia som bara kört kortare kombinationer tidigare fick pröva på hela banan. Jag TÄNKTE att jag skulle belöna mitt i, men hon flöt på så himla fint och vips så hade vi nollat en sjuttonhindersbana! Med 12 pinnar slalom! Med flera byten! Med bakombyte till slalom! Jisses! Visserligen gick det inte superfort men med hennes långa kliv ser det inte så snabbt ut fast det går hyfsat fort ändå. Jag skyller på värmen och förestående löp och hoppas på att hon kommer att ta i lite mer sen.

Andra varvet belönade jag slalom och back-svängen. Och starten. Mycket stabila starter. Men så JÄKLA DUKTIG hon är!!!!

Men men, hon är bara 15 månader, vi har en del att jobba på, en del att lära in och en massa handling att träna på. Fast en enkel klass I skulle vi nog kunna fixa redan nu verkar det som. Fortsätter det såhär så kommer hon nog faktiskt att vara tävlingsklar när hon är 18 månader, det är ju lixom tre SOMMARMÅNADER kvar tills dess, tre månader när man faktiskt KAN och VILL träna.

Har blivit mycket träning den här veckan. Men nu blir det agilitypaus fram till…. söndag? Eller ända till tisdag 🙂


Svar

  1. Det såg fantastiskt fint ut! 🙂 Hon är så duktig, lilla tjejen, och det märktes verkligen att du har tränat grunderna ordentligt. Riktigt imponerande!

  2. Snyggt gjort pippin!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: