Skrivet av: toktassarna | 13 maj 2012

på kurs med Kaia

Jag har gått en himla massa kurser med Kaia redan, några endagars, några andra. Det är roligt att gå kurs och inspiration får man ju lite överallt. Idag var det en heldagskurs i Motala för Emmeli Orrefjord. Och Kaia blir skojigare och skojigare att köra med! Jag var först ut och blev riktigt chockad över farten hon lade på! Shit vad fort hon kan springa! Och hon fortsatte så, även om jag bytte ut kaninskinnskampen mot korv efter ett tag (och då fick ytterligare en växel, godis är BÄST men hon springer som fan även om jag har det i handen…)

Nåt som blev ganska tydligt är att jag behöver ett kommando för att göra snäva bakombyten. Back fungerade INTE, hon svängde då åt ”fel” håll, gick på ord och inte på ord+kropp. Nåja, det är väl bara att lära in. Tänker använda ”sväng”, det är väldigt olikt ”back”. Och det ska alltså bara användas för snäva bakombyten, för flacka bakombyten är det bara att springa på. Där tror jag inte hon svängde fel en enda gång, trots att hon bara testat bakombyten en enda gång förut. Grundträning ftw, igen lixom!

Sen skulle vi köra serpentiner och plötsligt kunde Kaia absoluuuut inte hoppa in mot mig! Jag tror jag har byggt massor av värde för att hoppa ut från mig, men väldigt lite för att hoppa mot mig. Hon testade ALLT annat, mest att typ gå slalom inne i hinderstöden som inte hade några täckta sidor. Herregud. Hon var nog bra trött. Nåja, ett par gånger blev det rätt och då fick hon klick och korv.

Sen avslutade vi kursen en hel timme i förväg. Ingen av hundarna hade nån kräm kvar i värmen. De unga var heeelt utslagna och de äldre var typ lika trötta de. Men så himla roligt vi hade, det var en jättebra grupp med riktigt häftiga hundar och trots att det sprang ett gäng harar i närheten så valde Kaia att stanna med mig, hindrena och KORVEN.

De små var såklart med som åskådare o Lovis lekte borderkållie och strosade runt utan att störa övningarna. Härligt, hon kändes pigg och glad idag, lekte med Kaia och låg en lång stund och solade på min mage. Fina lilla hjärtat.


Svar

  1. Tack för idag! Det var lite kul att se din chock när hon startade med att springa i tvåhundra 🙂 Nu är det nog matte som får jobba med att öka sin förväntan 😉 Det var riktigt kul att se hur bra tränad hon är i kommandot back- att hur mycket du än försökte trycka över henne i ett tajt bakombyte så gjorde hon precis som hon skulle *bockar och bugar för Kaia*. Nu till den roliga träningen med sväng 🙂 och att knåpa ner sitt egna lilla handlingssystem så att det inte bara är hunden som gör samma 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: