Skrivet av: toktassarna | 09 maj 2012

bort med bågarna!

Ok, nu blir det lite intensivträning av slalom ett tag. Söndag-tisdag-onsdag hittills, ska försöka i morgon på lunchen, sen blir det nog vila från det fredag-lördag och så träning igen på söndag. Det blir ganska mycket fel just nu, det känns som att hon försöker hitta tillbaka till enbenstekniken som hon tappade när vi började på rak slalom, det räcker med nån cm bredd i kanalen för att hon ska få tillbaka den och jag kan inte få dem rakare så vi måste köra på vanligt slalom nu.

Frågan är om det är ok att hon går fel ibland? Det känns som att hon jobbar igenom det. Farten är fortfarande hög, hon orkar göra om och göra om även om belöningen uteblir och hon sätter det alltid efter 1-2 försök (och ibland på första försöket med såklart). Hon suuuger verkligen mot ingångarna. Idag tog vi bort bågar i ganska rask takt, på ena sidan hade vi kvar bågar i ingången, på andra sidan inte. Men det är mest i mitten som de inte håller ihop.

Jag tror hon försöker hitta tillbaka till enbenstekniken så det kanske bara är att fortsätta trycka på? Det blir iaf inte bättre av att jag bromsar o försöker hjälpa till för det fattar hon inte alls, jag har ju tränat självständighet från början då går det inte att gå dit och peta sen. Det känns som det är bättre ju högre fart hon har.

Vi tränar på en vecka till o ser hur det blir, så får vi göra halvtidsutvärdering sen!


Svar

  1. Jag vet inte riktigt hur din metod fungerar, måste hon köra 12 pinnar jämt? Jag körde ju stegvis 4-6, 4+4, 8-12 pinnar och tyckte det gick väldigt bra och då slapp jag problemet att gå ut i mitten. Men det beror väl på vilken metod man använder 😛

  2. ja, det känns som att 12 pinnar är det enda alternativet just nu… Men, jag får som sagt utvärdera o testa mig fram…

  3. jag gör nog också mest som föregående talare – blandar -4= ingångsträning o högerslalom + sidbyten, 8 för att göra det lite enklare än 12 pinnar men ändå få rytmen och 12 som en helhet. tycker att hudnen slipper missa lika mycket när man backar till 8 o sen lyckas bättre även på 12. Det borde ju funka bra med bågarna också?
    /Eva o Visa


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: