Skrivet av: toktassarna | 05 maj 2012

slalomträning och ny hund igen

Kaia sov till HALV TIO i morse. Det har hon ALDRIG gjort förut, iaf inte utan att man varit uppe vid sex o gett henne frukost… Jag vaknade nån gång runt sex men bestämde mig för att hon fick tåla sig en stund till, nästa gång jag tittade på klockan var den halv tio o hon låg fortfarande kvar i sängen. Rekord! Spåret igår och sen dessutom att hamna i duschen tog verkligen musten ur henne.

Nåja, efter frukost och ett varv runt huset klippte jag ner henne ordentligt. Pälsen växer rakt ut och hon har sett jättestor ut, tjock och så dreglar hon så mycket att skägget blir uräckligt. Nu ser hon ut som bilden på den hund jag fick som fick mig att faktiskt falla för rasen… Pälsen har aldrig riktigt varit min grej även om det ser häftigt ut när hundarna springer med den böljande runt sig.

 

När vi klippt klart och gosat lite i soffan så kom vi på att vi skulle träna lite snabbt så jag åkte iväg till Länsstyrelsen där vi mötte Assi och Kaos och ställde upp ett slalom. Det gick lite si och så faktiskt, Kaia hoppade över ett par bågar och kröp under ett par, när vi hade satt ihop kanalen helt. Är det bara nån cm brett så kör hon enbensteknik och är väldigt säker. Jag tror det mest handlar om att hon måste hitta tekniken även på ett helt rakt slalom o jag troooor att det kommer med lite säkerhet och mer träning. Nu vågade vi inte ta bort några bågar utan lät dem sitta på. Vi fick såklart till flera lyckade åxå, det går bäst när jag inte säger något alls utan bara springer, o jag behöver inte vara nära för att stötta henne. Hon är inte så störningskänslig heller, påsen för pinnarna blåste in i slalomen när hon sprang och det berörde henne inte alls. Fast jag vet ju inte hur det vore om det stod en tomte i slutet såklart…

I morgon tänkte vi försöka få till en träning på klubben och testa på ett riktigt slalom för första gången. Vi har ju kört med lösa pinnar och för det första blir de aldrig helt raka och för det andra finns ingen skena längs marken. Får se hur det går!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: