Skrivet av: toktassarna | 19 april 2012

viltspårskurs igen

Andra gången på viltspårskursen (eller tredje om man räknar med första träffen) och vi lade spår åt varandra. Jag o Daniel fick uppdraget att lägga spår åt gruppens Ridgeback, det skulle vara ett riktigt fysiskt utmanande spår var det sagt och vi knallade iväg i skogen, hasade ner för en brant och hoppade omkring på ett hygge fram o tillbaka över ett dike. Kändes inte såååå svårt, fast när vi gick med i de andra spåren fattade vi att vårt nog var rätt tufft 🙂

Kaia fick ett spår som gick genom en hästhage (fast inga hästar i nu förstås). Det var inte fysiskt svårt, väldigt lättgått faktiskt. Men det händer ganska mycket i så öppna spår, det blåser osv. Fast vi har visst råkat träna på ganska exakt såna spår nu mellan gångerna så det var inga problem. Hon spårade jättefint, behagligt tempo, jag behöver inte bromsa alls utan det är bara att traska med. Som det var att spåra med Lovis. Det var bara nosen i backen och iväg.

Nu har vi bara det stora problemet att vi nog inte hinner lägga ett enda spår innan nästa träff eftersom vi är borta i 9 dagar (och jag åker redan i morgon). Hon borde få ett 600-meters viltspår som legat i minst 6 timmar. Plus ett personspår som vi åxå fick i läxa, men det kanske faktiskt Nathalie som ska passa henne medan vi är i USA redan har planerat att lägga (det får gärna ligga godis i det och vara ganska långt…)

Och anlagsprovet närmar sig med stormsteg…

Tyvärr fick vi sätta på tratt när vi kom hem, hon slickar sig i tassen så den har blivit röd nu. Ska avvakta tills i morgon men jag kanske får ringa veterinären i morgon… Jag kan inte se att det är nåt i tassen men det är rött och hon slickar i den. Ute har hon haft socka på. Lite svårt att röra sig med tratten sa hon, bäst att ligga still 😀


Svar

  1. Gött! Jag har aldrig tid för spår även om jag verkligen borde ta mig tid. För kul är det!

  2. nej, det där med tid är svårt. Särskilt när spåret ska ligga 6 timmar, då är det ju i princip bara på helgerna vi kan spåra och hur många lediga helger har jag??


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: