Skrivet av: toktassarna | 10 april 2012

läxagility

Träffade Leona och Linnea för att träna lite agility ikväll, det är inte alltid lätt att hinna med alla läxor på alla kurser men idag körde vi back-fram-tunnel-övning. Bästa var att Kaia var riktigt tänd, första gången nånsin hon drog ett helt frivarv med en massa hinder och tunnel och så 🙂 Näst bäst att hon faktiskt är sjukt bra på back. Sämsta var att jag råkade kasta bollen preciiiis förbi nosen på Mide som såklart tyckte att det var hennes boll då och då tyckte Kaia att det vart skitläskigt.

Som tur är är Kaia inte nån vidare lättskrämd hund och hon släppte det ganska snart och fortsatte hämta bollen i full fart om jag bara inte kastade den åt Mides håll.

Vi avslutade med lite gunga, vilket hon gör hela iaf när jag står uppe vid kontaktfältet, har aldrig testat att springa tillsammans mot den. Och Kaia klättrade lite på balans och A med, det här med 2+2 har hon börjat fatta och YEY hon rättade sig så hon stod rakt fram istället för med framtassarna ner mot sidan!

Tidigare idag regnade det o jag höll på att hoppa över långpromenaden med ursäkten att vi skulle ju ändå träna sen och gå då. Men så tänkte jag på Silvia och Ready steady GO! och gick ändå. Och fick en rätt skön promenad där Kaia inte jagade speciellt mycket. Viltet kanske håller sig mer still när det regnar i skogen…


Svar

  1. Kaia var strålande duktig! Det märktes skillnad i attityd bara mellan de två senaste passen vi sett er, helt annat driv och sug idag. 🙂

  2. eller hur! Tackar Emmeli, IKEA-bollar och Planet Pet för det…

  3. Härligt att det går framåt! 🙂

  4. Vad rörd jag blev av ditt svar! Jag hann inte säga att jag var imponerad över din utveckling i Tranås sen sist vi sågs! Du var mer självsäker, ni jobbade fint ihop och du hade en målbild! Kul att vi kunde skojja lite om när du belönade och vad du då belönade när tanken från dig var annan 🙂 ser fram emot att fortsätta följa er utveckling som bara går upp och fram!

  5. SV: Inga platser kvar på ngn av kurserna!

    Jag tycker du ska lägga upp en ny träningsfilm! Du jobbar kalasfint med Kaia!

  6. synd, får hoppas på ett sent avhopp då 🙂 Hon hade en plats häromdagen…

    Jo, film vore ju kul, om jag 1 lyckades komma ihåg kameran och 2 lyckades komma ihåg att be nån filma!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: