Skrivet av: toktassarna | 20 mars 2012

One jump

Ibland är det bra att vara gräsänka, då kan man nörda med agilityfilm sent på kvällen… Tittade på Success with one jump igår, första filmen. Var länge sen sist… Vi har en del grundträning att göra, kan man lugnt säga. Hittills har jag ju lixom haft problem att få Kaia att leka, då är det jättesvårt att sätta upp regler kring lekandet. Men nu är hon ju helt galen (klättrade in i garderoben igår för att stjäla kaninskinnet, växlade utan problem mellan mat och kaninskinn på slalomträningen) och det innebär att mina händer kommer emellan, att hon inte driver framåt utan bara tittar på leksaken, att hon blindbyter för att ta leksaken som jag har i handen och att hon verkligen inte går att bryta om leksaken ligger utlagd….

Träningen idag får vara att titta på leksaken och släppas mot den när man håller blicken på den istället för på mig. Jag och leksaken på parallell linje, hunden sittande. Sen får vi börja jobba på att inte bara springa o ta leksaken utan även kunna komma till mig om jag ber om det, för att leka med en annan leksak….

Sen ska vi bygga värde för hinder, mycket mer… Hinder är vägen till leksaken. Men vi kanske kan börja med godis? Jag önskar mig ett hinder, det räcker med ett enda! Gärna ett sånt där lättviktshinder som jag hatar när jag dömer för att de bara blåser omkull. Men att ha hemma, som går att stoppa in i bilen o ta med sig överallt. Bara ett litet, snälla tomten? Midsommartomten? 😀 Hur som helst, detta kan göras med hunden ganska nära hindret, avståndet är egentligen inte problemet utan att få hunden att ta hindret från alla vinklar oavsett vad jag gör eller var jag är. Bara jag håller mig ur hundens väg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: