Skrivet av: toktassarna | 20 mars 2012

jobbigare än jag trodde….

Jag har alltid gått och stirrat på hur Lovis går. Alltid. Hon har aldrig gått riktigt jämnt, ibland är hon halt, men oftast så går hon lixom bara som en kråka. Springa kan hon nästan alltid göra, det är att gå långsamt som ser konstigt ut. Och nu är det ju såklart värre än nånsin. Trava på i rask takt framåt går bra. Galoppera går, även om hon drar åt olika håll hela tiden och får parera upp sig. Svänga går dåligt och gå långsamt går jättedåligt. Det är mycket jobbigare att se än jag trodde att det skulle vara, och jag tycker åxå att det har blivit ganska mycket värre ganska fort. Problemet är ju åxå att hon inte använder höger fram ordentligt. Hon har alltså bara ett fungerande ben. Frågan är ju hur det benet mår? Hon är ganska pipig och gnällig inne och har lite svårt att komma till ro. Hon har inte ont bak, men fram?

Hon gömmer sig mycket under sängen.

Men samtidigt är hon ju glad och pigg och busig. Hon leker med Kaia. Hon kommer med leksaker och vill göra nåt. Hon är med i stjäla-ben-av-varandra-lekarna hemma. Hon hoppar fortfarande i möblerna även om hon använder pallen till soffan allt mer.

Det här är jobbigare och svårare än jag trodde att det skulle vara…

 


Svar

 1. 😦 vad ledsen jag blir.. 😦

 2. 😦

 3. Mm… och hur mycket man än ställer in sig på det, eller tror att man gör det, så är det ändå så jobbigt! 😦 Älskade små vänner!

 4. Usch det där är verkligen baksidan med att ha hund. Ibland är det bra att få en objektiv bedömning och det har du ju.
  Äldre hundar kan ju ibland vara oroliga och pipiga utan att ha ont.

 5. fast hon är ju bara åtta…

 6. Usch, vad jobbigt…:(

 7. Jag fick bara en tanke ur det blå. Kan det vara så att gömmandet och gnällandet kanske inte är relaterat till fysiken, utan en reaktion på att hon nu har fått gå ner i aktivitet och hon helt enkelt är understimulerad eller bara grinig på att den randiga får den primära mattetiden? När hon kommer med leksaker och vill göra något, får hon det då, eller vågar du liksom inte låta henne träna eller leka längre?

  Hon är ju kanske inte i form för att köra agility, men hon kanske blir jättenöjd av att få sprina en rak bana med bom på marken och ändå få känna sig som en agilityhund fortfarande? Som sagt, det är är HELT taget ur luften och jag kan ha hur fel som helst…

 8. jodå, hon får nästan alltid göra något och vi leker en hel del inne. Gömma leksaker tex, näsänden fungerar ju fortfarande 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: