Skrivet av: toktassarna | 11 februari 2012

ensamma hundar

Jag har dömt klass II i Linköping idag. En liten tävling så jag var ensam domare. Åkte dit kl 14 och var hemma kl 19, fullt rimligt för hundarna att vara ensamma alltså, eftersom husse inte hunnit hem från Alperna än. Fast Kaia har aldrig varit ensam hemma så länge, när jag jobbar kommer jag ju hem efter 3-4 timmar. Dessutom brukar hon vara ganska noga med att få middag kl 18. Jag stoppade godis och mat i alla aktiveringleksaker vi har och gömde dem på lite olika ställen runt i lägenheten. Och de verkar ha hållit sig sysselsatta, de ligger faktiskt fortfarande och snuttar i diverse kongar 🙂

Har ju spionkameran och kan titta på dem från mobilen men det förutsätter att man tänder lamporna när man går hemifrån…

Innan tävlingen gick vi en lång promenad i Tinnerö med Emma och Liselott samt Trassel och Rocky. Jag stod för tre hundar av de fem alltså… Det gick jättefint och Kaia var inte alls lika jagig som när man går med russlarna eller ensam. Fast hon var lite söt, hon vågade inte riktigt bjuda upp de andra till lek så hon terroriserade Signe rätt mycket i början 😉

Min förkylning är lite bättre, får hoppas jag inte blir sämre av att ha spenderat kvällen i ett ridhus där värmen var trasig….

Ska precis lägga ut banorna i banbloggen. Är ganska nöjd med dem, det är inte helt lätt att rita för ridhus faktiskt. Tror inte jag fick in sex meter hundens naturliga väg innan starthindret tex… Det står lixom en vägg där. Men jag gjorde så gott jag kunde. Slalom var det bara nån enstaka som fastnade i. Jag förstår att man blir irriterad när hunden sticker sista pinnen två gånger o man måste göra om från början. Men hundträningsmässigt tror jag det är bättre än att peta in den. Då kostar det ju nästan ingenting att göra fel. Hoppklassbanan hade en sekvens som såg svårare ut än vad den var, såna gillar jag när man får till. De som slappnade av och bara styrde gjorde det jättefint. De som blev nervösa över att det såg svårt ut strulade ofta till det.

Mest synd om? Tjejen som fick ett bett i rumpan av sin hund och därmed förlorade segern… Hunden hade dock rätt, hon var i vägen!


Svar

  1. Jag gillar verkligen din banblogg, där smiter jag in och letar godis när jag har idétorka 🙂

  2. Promenaden i förmiddags var mycket uppskattad och jag röstar för att vi gör om det någon dag 😀
    Det blev 1st choice förresten, så får vi se vad lilla magen säger om det 🙂

  3. Tack igen för en rolig hoppbana! Får försöka bryta trenden nästa gång,-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: