Skrivet av: toktassarna | 08 februari 2012

onsdagar = hoppteknik

Jag har tänkt försöka vara duktig och faktiskt köra hoppteknik en gång i veckan. Har skaffat konhinder, 5 st, så jag kan sätta upp en grid på gräsmattan utanför. Det tar ju ärligt talat inte många minuter, fast jag måste skaffa nåt att bära allt i så det blir lätt att få med sig alla koner, pinnar och godisskål… För att inte tala om hunden som glatt skuttade runt mig och rundade grannens resväska som han ställt vid cyklarna…

Vi körde basic grid tre gånger, en gång med lite slice, sen en progressive som vi gjorde två gånger och så avslutade vi med en basic. Det är ju jäkligt svårt att se när man är ensam, men jag tyckte hon slarvade lite men ändrade sig för varje gång.

Det bästa var att vi sen avslutade med att runda lyktsolparna ett par gånger med kampbelöning för att sen släppa henne på ”varsågod” till det sista i skålen!

På uppvärmningspromenaden (vanliga lunchrundan) kom jag på att jag nog aldrig testat släppa henne på ”fri” och stå still själv. Innan Kaia får vara lös så måste hon sitta ner och sitta still medan jag släpper de andra, tar av henne halsbandet och lämnar henne en bit. Ofta får hon ju flera belöningar under den tiden såklart. Nu gjorde jag så först, sen kallade jag in henne igen och gjorde om men istället för att bara släppa iväg henne och själv gå så stod jag still när jag gav frikommandot. Hon exploderade förstås iväg som vanligt men bromsade fint in vid mig och fick belöning för det! Om jag bromsar eller står still vill jag ju inte att hon ska bränna iväg o strunta i vad jag signalerar.

Dessutom rundade vi lite träd i dungen på morgonpromenaden. Väldigt ”agilityig” dag idag!


Svar

  1. Duktig Kaia!

  2. Du är så duktig! Sånt där hinner jag aldrig med i vardagen! Då är det ut i skogen som gäller typ. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: