Skrivet av: toktassarna | 18 december 2011

julavslutning på agilityträningen

Först måste jag säga att OJ vad mycket häftiga hundar och så många trevliga agilitymänniskor det finns i HU nu! Ser fram emot att döma klass I i januari o hoppas att få se så  många som möjligt av dem där!

Och sen måste jag säga OJ vad häftig min egen lilla plutt är! Det kördes en klass I bana (som jag ritat för Haparanda) o det gjorde ju såklart inte Kaia men hon fick köra med fokus på att sitta i starten och sen körde hon två eller tre hinder för att sen belönas massor o så två hinder till 🙂 Pinnarna låg på ungefär 5 cm. Började med att belöna med kanindummyn men den var kanske lite väl rolig för då gick det inte att få tag på henne och ”ja” hjälpte inte ett dugg…

Men det bästa var att hon gjorde det hon gjorde med fullt fokus, brydde sig varken om folk eller hästbajs. Tror nog hon har mer fart i kroppen men hon galopperar på med sina jättesteg och verkade ha riktigt roligt. Inte en enda gång stack hon iväg o nosade, det var bara när hon hade dummyn som hon inte var särskilt följsam 🙂 Jag släppte inte den till henne fler gånger…

Däremot tror jag att jag ska släppa startpositionen ”mellan”. Eftersom hon sätter sig bakåt är det svårt att få henne att sätta sig mellan fötterna, hon hamnar väldigt långt bak o då ser jag inte vad hon gör. Det går bättre att lägga henne men jag har ju inte tänkt ha liggande starter. Problemet är väl att hon är ganska svår att rikta in, svår att få henne att sätta sig rakt eftersom hon gärna backar in i sättandet. Kanske skulle lära in ett ”fotsittande” fast på båda sidor?

Vi fikade lite åxå, hur trevligt som helst, fast nog vore det praktiskt om jag lärde Kaia ligga i bur, eller åtminstone vara uppbunden 🙂 Men eftersom jag parkerar en bit ifrån är det lite väl jobbigt att släpa buren. Fast binda upp henne gick iaf bra när hon hade en grisknorr att roa sig med 🙂

Det enda som är synd är att det ju är trångt i ridhuset och Kaia träffar lite väl många hundar som fräser eller skäller åt henne. Hon är ändå en ganska försiktig liten tjej och även om hon hanterar det fint så blir hon sen ganska skällig. Får henne inte riktigt att skvallra i en sån situation.

Hade varit roligt att ha film från kvällen men det har jag tyvärr inte.

Kaia har åxå upptäckt snö idag för första gången. Bra att kyla magen med. Ligger den kvar i morgon lär jag ha två hundar som inte går framåt, Lovis ålar ju på rygg när det är snö, Kaia lägger sig platt på mage 🙂


Svar

 1. Hon va jätteduktig! Ska bli så kul o följa dig och kakmonstret!

 2. Du kan inte lägga henne, kliva undan och sedan sätta henne upp? Det blir en lite omständig startrutin förvisso. Jag jobbar på att lära in ett front-kommando så att han sätter sig mitt emot mig istället, tycker att det är lättare att tråckla mig bort från det än när han är mellan benen.

 3. Vad kul att er klubb går bra för de här hemma har lite ont om både nya ekipage och instruktörer 😦

 4. Jag tycker det är toppen när de går in mellan benen och sitter (gör det med Kelli). Nu kanske det blir skillnad med en mindre hund men jag funderade på en sak.Jag brukar belöna mina starter så att hon sitter, lyfter huvudet uppåt och får ögonkontakt och då belönar jag att hon liksom reser sig upp mot mig och tar godis/leksak…. hm det lät skumt.
  Så här då: Om du lär henne en konst (som inte har med starten att göra) att komma in i startposition och sen resa sig med ryggen nästan lutad mot dig. Typ en hund som hoppar men vänder ryggen till… känner mig värdelös på att förklara.
  I alla fall. Om du lär henne det och hon sen sätter sig så borde hon inte hamna för långt bak 🙂

  Svar: Jag tror jag förstår, ungefär som det här freestyletricket när hunden står på bakbenen med ryggen tryckt mot föraren? O sen sätter sig ner? Jag har lekt lite med nosduttar i handen för att få henne att sätta sig mer framför mig men inte lyckats riktigt. Får fortsätta fundera på det!

 5. Så himla cool hund Kaia är alltså! 🙂 Kommer bli sjukt häftigt att se henne på tävlingsbanorna i framtiden! Och hennes träning dit också! 🙂 Hon är så himla snabb! 🙂 Och glad, och busig!

 6. Det var som tusan =) Ska du med och köra hinder på torsdag? Då tänkte nog Pesto följa med kanske =)

 7. Ja, visst hade vi trevligt! Kul att träffa er och Kaia verkar bli en superhäftig hund!

 8. Jag kör på halsbandstransport och så frivilligt sitt när jag stannat, tycker det är väldigt smidigt att redan ha hunden på rätt sida när jag sätter den. Båda hundarna är väldigt duktiga på att hamna precis där jag vill ha dem och med rätt riktning. Att sen Rally har nånslags kontaktallergi mot marken och inte klarar att sitta kvar, det är en helt annan sak…

 9. Ja, men om du håller i halsbandet så blir det väl svårare att backa tänker jag?

 10. Haha, det är ju PERFEKT med hund som sätter sig bakåt, då har du mycket gratis inför fjärrdirigeringen i trean! 😉

 11. jag vet o det r ju drfr jag inte vill frstra det 🙂 hon lgger sig bakt x…

  ________________________________


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: