Skrivet av: toktassarna | 31 oktober 2011

förbannade vintertid…

I morse var det visserligen ljust på morgonpromenaden, men det är det inte värt… För ljust på morgonen betyder att det nu är kolsvart när eftermiddagspromenaden är slut och det är ändå EFTER jobbet jag går huvuddelen av mina promenader, inte före jobbet. Suck. Bara att bita ihop de närmsta fyra månaderna…

Idag slutade jag iaf lite tidigare och gick en sväng med Johanna, Moa och Meija. Vi parkerade vid Vidingsjö, gick till klubben, sprang en U-bana (Meija fick visst ta några kontaktfält åxå) och sen gick vi tillbaka i mörkret… SVART var det!

U-bana gick…sådär… Insåg fort att Kaia inte skulle kunna springa med mig när Meijas pipis lät, men inte heller när hon lagt undan den kunde Kaia låta bli att springa dit. När hon gjorde det för andra gången blev jag arg och sen gjorde hon det inte mer. Fick henne att kampa rätt våldsamt med mig men det får väl vara värt lite blåa armar. Hon var iaf duktig på den agility hon fick göra, springa genom två tunnlar och nerlagda hinder. Då kunde hon minsann dyka rätt på kampdutten o inte ens sticka med den utan leka med mig.

Får väl testa att ha en pipis jag med? Men det brukar inte vara hennes favoriter här hemma, jag tror det är mest att den andra hunden verkar ha roligt som triggar henne. Vi har en del passivitetsträning framför oss i vinter i ridhuset 🙂 Men men, hellre att hon är galen och tänd än att hon inte bryr sig, går o nosar o inte vill vara med alls. Så är det ju faktiskt.

Annars är det fokus på ståträning, nästa helg är det ju första utställningen!


Svar

  1. Kamplek ger mig blåarmar också, makalöst vad Spunkvalpen missar kamptrasan ibland, fastän jag har den i en repstump på avstånd.

    Och vintertid är eländestid – jag fick leta länge efter pannlampa och reflexgrejor i går. Och nu efter flytten går jag ju i nya skogar som jag inte riktigt lärt mig än, livsfarligt helt enkelt, haha 😉

  2. Det där med blåmärken alltså. Jag är så glad över en hund med leklust att jag inte vill dämpa det. Men det gör jue förbannat ont. Min nuvarande lösning är att kasta leksaken så hon inte behöver ”hugga tag i den” när jag håller i den utan får hämta den själv för att sedan kampa. Det är i momentet ”hugga tag i” som flest armar ryker.

  3. Tack för tipset, ska kolla direkt. Hoppas löpet kommer snart, Amiga växte då inte en millimeter till efter sitt första löp så hoppas Kaian håller sig under 43. Lycka till på utställingen också!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: