Skrivet av: toktassarna | 23 augusti 2011

inte världen bästa valpdag…

Alla dagar är ju olika och idag blev ingen superdag. Planerade för banglek på lunchpromenaden och det gick sådär. Inte så att hon var rädd eller så, men det är jäkligt svårt att belöna, hålla gunga och leda upp valpen på rätt sätt samtidigt. Jag behöver en träningskompis… Lyckades inte riktigt belöna att hon stannade kvar på gungan, även om hon snällt tryckte ner den.

Sen kom en hund rusande in på vår agilitybana, hon som ägde den såg inte att gallrena mellan hagarna inte var stängt. Jag hade inte räknat med att någon skulle komma till klubben mitt på dagen sådär så jag brydde mig inte om att stänga eftersom mina hundar inte sticker. Det var ingen dum hund eller så men när man har tre st varav Signe såklart vaktar som fan o stormskäller o man har en sexmånaders spökhund så blev mötet inte direkt jättebra o Kaia hade dessutom svårt att släppa det när vi gick därifrån o vi fick inte riktigt till nån avreaktion även om hon inte gormade när vi gick därifrån.

Sen åkte vi till BK på möte o då mötte vi såklart en gapande hund i skogen där med… Varpå spökfågeln gick igång igen såklart. För att inte tala om när vi skulle gå till bilen o det var kolsvart och det satt ett Troll och ett Monster utanför stugan… De satt där så tysta o snälla men Onnie o Kaia hjälptes åt att skälla på dem…

Nåja, på den positiva sida kan man väl skriva upp att Kaia klarade tre timmars styrelsemöte med att bara kampa i kopplet en liten stund och tugga två små tuggpinnar och leka litegrann med sin räv. Mest låg hon faktiskt snällt på golvet, o det är första gången hon är med på nåt sånt utan de andra hundarna.

Och jag har spelat in hundarna medan jag varit på jobbet för första gången sen jag blev sjuk (igår var de hos Therese) o ingen skäller. Fast jag undrar vad de gör för ibland brakar det till….

Och hon verkar ha börjat förstå att man ska kissa utomhus.

Hoppas på en (ännu) bättre valpdag i morgon!


Svar

 1. Roligt med utomhus-kisseriet i alla fall 🙂

  Här går det bättre och bättre också. Om man törs säga så. Efter att jag skrev förra inlägget om att hon skötte pinkeriet så himmelens bra, så sprang hon raka vägen in i badrummet och pinkade på mattan. Så jag törs knappt säga någonting om hennes rumsrenhet längre, jag tror hon dessutom kan läsa mina tankar. Så jag försöker inte tänka på det heller.

 2. Styrelsemöten och kursinskrivning är superbra träning OCH ger trötta valpar 🙂

 3. Klart man skäller när det är läskiga Troll och Monster i mörkret 😉 Skämt åsido, det var ju bra att dom inte skällde tillbaka iaf.. Troll kan ju göra det, men han tar väl inte valparna riktigt på allvar 🙂

 4. Hej! Ville bara tipsa om att staga upp gungbrädan mot ett hopphinder om det finns möjlighet, så blir det iaf en mindre sak att hålla reda på. På denna film har jag stagat upp så: http://youtu.be/A2aEUVHchwE

  Sen går det såklart att variera fallhöjden genom att höja/sänka hoppinnen eller genom att flytta själva hopphindret under gungan. 🙂

  Jag hade i princip bara möjlighet att träna själv, och detta löste det för mig!

 5. h, supertack fr tipset! Vet inte om jag trs lgga den p en hoppinne (hller de verkligen) men jag kan lgga det p bordet som str i hagen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: