Skrivet av: toktassarna | 19 juli 2011

månadens banglek

Nu är det nästan en månad sen Malinkursen o dags för bangleken igen. Kaia tänker maaaaat o bryr sig inte alls om banget, upp o trycka ner bara. Däremot reagerar hon lite om gungan slår tillbaka och alltså bangar i andra änden. Men det är nog inte så svårt att komma över.

Efter banglekandet och Kaias lunch gick vi en sväng i Ullstämmaskogen. Vi ansträngde oss för att inte gå på stigarna. Iaf jag. Kaia stormar fram som en furie oavsett om det är stig eller inte o Signe o Lovis går surmulet 15 meter bort, på stigen….

Just nu sitter jag o letar en riktigt liten lättviktsbur som vi kan stapla på Signes i bilen, så Lovis slipper dela med Kaia. Eller rättare sagt, så Kaia slipper dela med surkärringen… Problemet är att det är en kant i bilen så buren kan inte vara högre än typ 30 cm. Men den får gärna vara djup och bred… Hittills har jag köpt en Manners Minder, men ingen bur 🙂

För övrigt är jag lite sugen på att haka på trenden med nerrakat. Signe är ju redan skalad. Kaia ska ställas ut först, skalas sen. Men Lovis…. Slippa fästingar o tovor och dessutom kunna bada utan att ta timtal innan hon är torr. Linneas Rocky och Emmas Borat är ju skitsnygga. Helgas Dennis med, men han är ju även med päls lite mer hund i kroppen så att säga 🙂 Risken är att Lovis skulle se ut lite som en tarm… Hon är ju inte känd för att ha mycket kropp direkt. Sen är jag åxå lite fundersam över vad hon skulle tycka om själva processen. Och jag undrar vad som händer när det växer ut? Kastrerade pälsar blir ju rätt luddiga, kommer allt det silkiga att försvinna om man en gång klipper?


Svar

  1. Min lillkille väger 2.5 kg och är skitsnygg som nerrakad. Har inga bilder ute som visar honom perfekt men några finns bl.a. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150268729064715&set=a.10150102921939715.311636.544064714&type=1&theater

    Easys päls var hemsk att sköta om, påminner mkt som en kastrerad tik med allt ludd, det som först började växa ut var luddig underull, men nu börjar den silkiga pälsen komma fram mer och mer.

    Hälsningar Nina, Dogge & Easy

  2. Tror Lovis kommer bli fin! Såg henne dyngsur och hon hade ju rejälare kropp än vad man tror. Hon kommer säkert bli piggare också. Brukar dom bli.

  3. Det här är andra gången Kezo är kortklippt och förra gången växte den ut mjuk och fin som vanligt.. Han är väl itne tokvacker nerrakad då det är ulligt underull bara som syns men fördelarna är så många fler! Framförallt kan han simma utan att få våtexem av att pälsen torkar så dåligt och det är ju klart asbra!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: