Skrivet av: toktassarna | 15 juni 2011

valpkurspremiär

Jag tänkte egentligen att jag inte skulle gå nån valpkurs. OM inte min gamla agilityinstruktör Yvonne Öster skulle ha nån kurs. Då ville jag gå. Yvonne är en jätteduktig hundtränare och det var för henne jag började träna för sisådär 8-9 år sen, hon har lagt grunden till nästan allt jag kan, tänker och tycker. Och sån tur hade vi att det finns många som känner Yvonne som skaffat valp nu så det blev en valpkurs! 10 valpar var vi o på en vanlig kurs skulle jag tycka att det var för många, men med Yvonne märks det lixom inte att det är så många valpar… Superkurs, såklart!

Vi började med lite omvänt lockande, det har ju Kaia o jag tjuvtränat på och hon var fantastiskt duktig på att sitta kvar trots att jag rörde mig och trots att det fanns andra hundar runt om. Jag tror fasen inte hon slängde en blick åt de andra hundarna när vi tränade (när vi pratade däremot tyckte Kaia o Tip att de skulle ta igen att de inte varit på dagis idag…) Sen gjorde vi lite hälsa-övningar, barn, killar och tjejer fanns till hands och valparna fick gå runt och tigga godis genom att inte hoppa på den de gick fram till. Jag tror iofs att vi mera fick kedjan hopp-sitt än bara sitt, men okej då 🙂 Hon hoppade ju bara en gång…

Sen lekte vi lite med targethand, nåt som vi åxå har nosat lite på (hehe) under alla våra små klickersessions. Även om Kaia inte kan mer än mellan och sitt så har hon ganska många beteenden i sin repertoar, eftersom hon inte får någon mat i sin skål utan all mat kommer från mig under träning så har vi hunnit göra ganska många saker. Ligg finns däremot inte i hennes bank av beteenden, men hey, nån gång kommer hon nog att lägga sig ner så jag kan klicka. Eller? Ska tänka lite på min belöningsplacering bara.

Vi fick åxå testa en Manners Minder och visst, jag skulle väl kunna tänka mig en sån pryl… Verkar suverän för tex kontaktfältsträning…

Vi avslutade med att växla lite mellan leksak och godis, det gick faktiskt! Hon kunde kampa, Yvonne klickade, jag gav godis ur andra handen och hon kampade igen! Hurra, så ska vi jobba!

Hon fick åxå leka lite med syrran Mia som är med på samma kurs. De lekte väldigt mycket häftigare än vad hon leker med Lovis, men samtidigt var hon ändå den lugnare av dem, hamnade underst hela tiden 🙂 Mia är åxå lite större än vad hon är, helt plötsligt kändes Kaia liten 🙂 Verkar som jag valde rätt syrra, Anette har gott hopp om att Kaia faktiskt blir medium.

Vi pratade förresten om att ha ett speciellt ord, ett ord som man laddar på samma sätt som klickern. Inte namnet, för det sliter man ju en hel del på. Förslag på ord? Just nu är jag lite inne på shit. Det är väl ett utmärkt ord att ropa när det håller på att gå åt skogen o man genast behöver hundens uppmärksamhet? 😀 Annars kanske bara Wohooo eller nåt sånt?

För övrigt har Kaia firat 15-veckorsdagen med att bara göra en enda pöl inne, o den hann jag inte med för att jag måste ta ut middagen ur ugnen exakt samtidigt som jag kände att NU behöver valpen gå ut. Det tar sig!


Svar

  1. Åh! Vad kul med valpkurs! Jag tycker det är lite synd att jag missade Yvonnes kurs förra året, känns som hon arbetar med mer nyttiga övningar än det vi fick göra på vår valpkurs, även om dom också är trevliga! Sånt som du nämner nu hade vi liksom inte en tanke på att göra när Ayax var liten! :S

  2. Åh, det är så jag blir avundsjuk – det DÄR var en valpkurs i min smak! 🙂

  3. Vilket kanonkurs ni verkar ha!

    Som ord rekommenderar jag Wiii, det är jättelätt att säga t ex när man är på väg att diska sig och helt omöjligt att få att låta irriterat, vilket kan vara en fördel när det är nerver med i bilden 😉

  4. Hittade hit via Linneas sida och tänkte bara lämna ett litet avtryck… inspirerande och kul med en riktigt bra valpkurs 🙂 Härliga hundar verkar du ha hela högen, kul och se dom sist.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: