Skrivet av: toktassarna | 13 juni 2011

Träna hund i Linköping

Ikväll har vi varit på samträning med gruppen Träna hund i Linköping. Det är så himla bra träning! Folk sitter i högar på en gräsmatta nånstans, det ligger hundar överallt, några tränar, några bara sitter, man snackar lite, man tränar lite. Perfekt för en valp alltså! Jag hade med hela gänget o hade egentligen mest tänkt sitta och titta på, men lite måste man ju leka åxå 🙂 Lovis o Signe går ju att knyta fast i en tröja som ligger på marken så sitter de still. Kaia o jag lekte lite ”växla leksak” och lite ”spring runt stolpen”. Och så kampade vi en massa. Hon är jättesöt o sneglar på de andra som leker eller klickar i närheten, men hon hänger kvar i leksaken hela tiden. Hon var mycket bättre på det än förra gången vi var med på samträningen då hon hade jättesvårt att fortsätta leka när hon hörde klick från de andra.

Spring runt stolpen förresten började vi på förra helgen i Radioskugga. Sen har vi inte gjort det en enda gång på hela veckan tills jag kom ut till stugan igår eftermiddag när jag kom från Bro-Håbo, då gjorde vi det några gånger till. Vilket minne hon har! Och hon generaliserade blixtsnabbt till att springa runt en lyktstolpe i parken idag. Nu ska jag bara sätta ord på det och så ska vi nog börja springa runt stolpen åt andra hållet åxå 🙂

Tränade lite lite lydnad med Lovis och lite lite tricks med Signe. Lovis tyckte dock inte att det var nog så hon bjöd upp Kaia till lek o de fick busa omkring lite. Jättefina att titta på! Tyst o fint leker de, skuttar o hoppar men nuddar inte varandra. Sen kan de ligga o bita o munhuggas en stund. Och detta mitt bland de andra hundarna, härligt!


Svar

  1. Haha, sån bra beskrivning: ”folk sitter i högar på en gräsmatta nånstans” 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: