Skrivet av: toktassarna | 22 februari 2011

Pavlovs hund?

Undrar om det skulle gå att betinga Signe på att äta mat istället för att skälla på dörrklockan? O då menar jag inte ge några godisbitar, för det fungerar inte. Utan verkligen ställa ner matskålen när det ringer på. Det går inte att habituera bort, eller, det går, men kommer ganska snabbt tillbaka. Men om man verkligen VARJE gång man ställde ner skålen samtidigt ringde på dörren?


Svar

  1. Vi testade det när jag kom hem ett tag… fungerade skitdåligt rent ut sagt. Dubbel bonus (mamma och godis) sa pappisarna och skrek med munnen full! 😉 Kanske fungerar bättre på Signe, hon kanske inte kan skälla med mat i munnen 🙂

  2. Jodå, hon kan skälla med mat i munnen, inga problem. Det är därför jag tänker att det måste vara hela skålen, inte bara några godbitar…

  3. Jag har försökt ge Perrin mat när det kommer någon ett par gånger, men han håller på att sätta hela skålens innehåll i halsen när han försöker halsa ner allt på en gång… Inte en bra ide, för honom.
    På Ida kanske det skulle fungera, även hon kan skälla med godis i munnen, men jag tror inte hon skulle hinna det om hon fick mat, då måste man ju äta upp! Mat är viktigare än folk i hennes värld iaf.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: