Skrivet av: toktassarna | 01 december 2010

gillar inte att lida…

Jag är inte så mycket för lidande. Om jag lider försöker jag alltid hitta en lösning så jag slipper lida. Ofta handlar det om att köpa rejäl utrustning. Lider man av att bli blöt om fötterna så skaffar man ett par BRA gummistövlar (eller får ett par av salig mormor). Lider man av halkan köper man ett par IceBugs. Fryser man om benen köper man ett par rejäla termobrallor. Och fryser man om händerna köper man vaddå? Ja, jag tänkte att jag köper ett par Back on Track-handskar. Men jag led värre än nånsin på morgonpromenaden och hela den jävla halvtimmen jag väntade på bussen i morse. Ska det vara så? va? va? (sagt med PLUS-Sverkers röst). Nu var det iofs kallare än nånsin åxå, märkte jag när jag kom in och termometern visade -20. Men jag hade ändå räknat med varma händer! Jag har ett par läderhandskar som jag hade över och det står att det är viktigt att man producerar lite egen värme så handskarna har något att reflektera. Men jag var ju varm om händerna när jag drog på mig vantarna inomhus, ett par minuter senare var de som röda isklumpar, smärtsamt kalla. What to do? Jag ger dem en chans till på promenaden efter jobbet men händer inget värmemässigt då då tänker jag banne mig lämna tillbaka dem.

För övrigt är jag lite fundersam kring detta: ”Eftersom Back on Track-tyget är beroende av hudkontakt för att ge effekt är det mindre viktigt med storleken vid smärta från skuldror och axlar eftersom tyget alltid ligger tätt mot kroppen. När man står upp blir det lätt en luftficka mellan tröjan och ländryggen.” Saxat från BackonTrack.com gällande tröjor för människor. Om tyget är beroende av hudkontakt för att ge effekt vad händer då när man lägger ett täcke på en fluffig sheltie?


Svar

 1. Bra fråga! Intressant att de skriver så. Hundar har jue alltid massa päls emellan. Detta är ett fall för Plus!

 2. Tycker att det verkar som en sund inställning till lidande! Synd att back on track handskarna inte verkar hålla måttet :-/

 3. Tänker likadant men fryser mest om mina förfrysningsskadade tår. Har således införskaffat ett par BoT-strumpor, som verkligen är heelt fantastiska, men av någon anledning så är det absolut varmast att ha dem utanpå ett par tunna ullstrumpor…

  Apropå sheltie och BoT täcken så är den enkla sanningen att man inte slänger på sin sheltie ett sånt täcke, eftersom det i alla fall inte passar 😦

 4. Tror att BoT sitter bra på hästar, typ. Vet också nån enstaka schäferägare som är nöjd med passformen… Rallys har jag ägnat x timmar åt att sy om från grunden, så nu går det att använda på koppelpromenader men inte mer än så tyvärr.

 5. Håller helt med dig! Och så undrar jag verkligen varför det inte verkar gå att göra ett hundtäcke som sitter bra, värmer alla stora muskler och är regntätt. Det finns ju flera märken som klarar nästan allt det där, men hur svårt ska det vara att lyckas med alla tre kriterierna?

 6. Nej, Obtracket är inte vattentätt. Men det är snyggt och funktionellt 🙂

 7. Klart intressant iakttagelse. Har varit fundersam en tid när det gäller hundarnas täcken (BoT). Verkar bli lika kalla med täcken på, som utan. Särskilt den minsta och fluffigaste hunden som nästan klarar sig bättre utan täcke (ja, en sheltite och täcket sitter sämst på honom). Hmmm…

 8. Passformen är så usel att sheltiesarna inte kan ta ett steg i BoT utan att trampa igenom halshålet. BC går det lite bättre på, men även om hon är i det närmaste korthårig (för att vara långhårig alltså) så sitter det ju inte med hudkontakt någonstans, mer som en vid kappa. Tacka vet jag Obtrack, sitter som en smäck och funkar skitbra att träna i också.

 9. Är helt med på ditt resonemang. På en kortklippt pudel är det däremot super, tycker mig känna en skillnad på hur varm Soda är under om han har BoT-täcket eller om han har Limex. Däremot är ju passformen så dålig att man gråter lite inombords!

 10. Pratade med en hundfysioterapeut, jag har back on track täcken till kelpiena (nätvarianten), men inte velat skaffa till spetsarna just för all päls. Och hon höll med mig.
  Dom kommer ju inte igenom deras päls med magnetterapi, så hur ska då back on track täcket ge någon effekt?

 11. Precis vad jag har funderat på också! Det var ju nån på AoH som pratat med en återförsäljare som sa något om att hundarna har känsligare hud… Vad man menar med det har jag absolut ingen aning om och det låter ju minst sagt underligt, iallafall i mina öron.

  Jag har också riktigt kalla händer och brukar på de kalla dagarna ha lädervantar med TJOCK fodring inuti. Men det brukar ändå inte hjälpa, ibland har jag funderat på om man borde skaffa såna där ”gelkuddar” som utsöndrar värme…

 12. Jag mailade BoT och ställde frågan ang hundpäls och BoT-produkter. Fick tillbaka informationen som står här http://www.backontrack.com/se/s%c3%a5-fungerar-back-on-track/ Vilket egentligen inte säger mig något, men ja… Jag vet inte, blir du klokare av det?

 13. Jajemen, det gjorde jag. Fick som sagt tillbaka informationen från hemsidan och att jag kunde ringa om jag hade fler frågor. Jag orkar dock inte engagera mig så mycket i frågan… BoT verkar ha ganska kass passform så det känns ändå inte riktigt aktuellt…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: