Skrivet av: toktassarna | 11 oktober 2010

som en kotte med fyra tändstickor till ben…

Jag klippte Signe igår. Just den här tiden på året drar hon in som mest grus och skit så jag drog till med att klippa ner henne helt. Ok, det är liiiite päls kvar på benen men inte många millimeter. Kort skägg och korta ögonbryn. Hon ser inte klok ut. Nu ser man exakt hur tjock hon är 😦 Jäkla specialfoder som hon måste äta för njurarna. Inte anpassat för kastrerade tioåringar. Blir att tvinga med henne ut på joggingturer igen! Hon är pigg och glad på promenaderna men hon rör sig ju inte direkt om hon inte måste… Kamerabatteriet är på laddning 🙂

I lördags fick jag bevittna nåt som jag bara hört om förr. Bea och Johanna kom till Radioskugga med sin flock och vi gick en sväng ner till sjön. På vägen hem terroriserade Lisa Trox, morrade, jagade honom osv. De gick/studsade/sprang/busade snett bakom oss och Lovis snett framför oss. Helt plötsligt vände Lovis om, travade rakt mot Lisa och skällde till. Och Lisa slutade attackera Trox. Lovis var alltså inte ett dugg med i leken, de var inte i närheten av henne och efteråt gick hon tillbaks till sin plats framför oss. Så coolt! Vet att Heba en gång sagt åt Trox att sluta med vad han nu gjorde, vilket han åxå lyssnade på direkt.

Det är ju en sak när en hund säger åt en annan hund att sluta terrorisera sig själv, men det är rätt häftigt när de säger åt någon att sluta terrorisera någon annan som inte verkar uppskatta det!

Vi hade sen en väldigt trevlig fikastund i solskenet på gården. Det är så himla härligt att vara där ute, luften är klar, träden är otroligt vackra och det är så tyst så tyst. Men huuuu vad mörkt det blir om kvällarna och vad kallt det är innan man hunnit få eld i spisen!


Svar

  1. Visst är det coolt att se sådant!!! Det som dessutom är helt underbart är att i deras språk använder man sig av så små ord! Tänk att ha den auktoriteten!

  2. Häftigt! Hon är ganska häftig, Lovis! Jag förstår att terroristen slutade. 😛

    Som ni har det i radioskugga har vi det i huset nu… Fast utan vedspisen… :S Men med en kamin och lite lampor på gården blir det perfekt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: