Skrivet av: toktassarna | 18 april 2010

Malinkurs

Tänker inte rekommendera någon till att gå kurs dagen efter en möhippa (inte min egen men ändå…) men jag överlevde dagen! Hade inte alls tänkt gå kursen först, dels för att jag visste att det var möhippehelgen och dels för att Malin (Elfström) ju mest kör stora snabba hundar och det inte alltid passar min lilla hund men sen blev den en ledig endagsplats och så har jag sett lite filmer på Malins senaste lopp och det har sett så himla bra ut så jag hoppade på ändå. Men en utmaning är det att typ direkt från krogen ställa sig på en gräsplätt och springa. Särskilt när man dessutom drattade på ändan ett par gånger under inlineslektionen igår…

Första vändan var Lovis ganska galen och vi fick jättesvårt med en linje där det såg ut som det var spikrakt för en så liten hund men där hon heeela tiden ville ta hindret från utsidan, även om Malin inte tyckte att hon borde göra det med tanke på hur jag handlade. Jag började dessutom köra blindbyten i slalom, hade svårt att hinna framförbyte när det var en svår ingång som Lovis behövde hjälp med och det bara var 8 pinnar slalom. Blindbytena gick bra men jag tycker det är lite läskigt för man ser ju inte om hunden fuskar i slutet.

Andra vändan var Lovis jättetrött (vi körde LMS-SML så det var inte så mycket vila mellan passen) och då blev det lite trippigt för mig eftersom jag fick vänta på henne. Men det lite svåra bakombytet till slalom satt jättefint. Tror hon körde 100% slalom idag faktiskt.

På lunchen packade jag in henne i OutnOut-bädden (den går att bära små hundar i!) och hon fick vila i en stol medan vi åt. Sen gick vi en sväng med Linda och Atlas och Lovis kändes sen mycket piggare när vi körde en hoppkombination (på 17 hinder iofs…) i slutet. Sjukt fin slalom, med blindbyten efter igen… Allra sista övningen lånade jag en köttbulle från Linnea för att plocka fram den sista kraften ur Lovis. Hur rolig PygmyPuffen än är väljer hon alla gånger köttbulle om hon skulle få välja själv… Men jag kan inte köra med godis en hel dag då blir hon så mätt så det är bra att man kan leka mest. Med köttbulle kunde Lovis näääästan sitta i starten med så jag gjorde en inkallningsstart som blev riktigt fin om jag får säga det själv 🙂 Med bara armbyten och en riktigt snäv sväng.

Malin tryckte hårt på att vara offensiv och röra sig hela tiden så i år ska det tokköras på banorna! Hon smickrade mig även med att säga att Lovis nog har bland de snabbaste slalomar hon sett på en så liten hund, bra tryck. Och hon höll faktiskt med mig om att det var svårt att hinna framförbyta efter slalom när det var bara åtta pinnar…

Det hade ju varit kul att ha filmkameran med men dels hade ljudet blivit helt galet eftersom det blåste nästan storm och dels användes kameran på svensexan igår så jag vågade inte ifall jag skulle spela över något viktigt 🙂 Och vanliga kameran var kvar i efterdyningarna av möhippan så inget fotat blev det heller. Tyvärr. Men planen är att försöka filma alla lopp i år, med början i Söderköping nästa vecka!


Svar

  1. Kul att du blev nöjd med dagen, riktigt strongt att gå kurs bakis… verkligen! Vi va också nöjda med gårdagen! En kick nu innan säsongen börjar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: