Skrivet av: toktassarna | 24 november 2009

Esterbester :)

Lånade med mig Ester hem efter jobbet. Tänkte låta henne spendera lite tid med mig och min flock för att lära henne att det finns ett värde i oss, i mig. Det är svårt att träna en hund när man inte är värd nåt i hundens ögon. Så Ester har hängt här ett par timmar. Vi har varit på långpromenad och ”tränat” lite, jag är helt genomsvettig men i slutet började jag faktiskt känna att hon var lite intresserad och sugen på att vara med oss, inte bara trava på bredvid oss.

Men leksaken var inte rolig. Funderar på en boll. Gärna en som man kan stoppa in en godis i, det tror jag hon skulle kunna tänkas jobba för, springa mot. Ska se om jag har nån leksak här hemma som kan slaktas, annars är det ju ett utmärkt shoppinguppdrag på Stora Stockholm, om man hinner shoppa lite mellan loppen på NordM 🙂 Man kan inte leka med händerna med Ester pga hennes dåliga valpdom (hundbarndom -> valpdom eller?). Hon är lite handskygg 😦

Tänkte ta ett träningspass till på gräsmattan här utanför innan jag ska köra hem Ester igen ikväll. Lite cirkelarbete och lite sitt-stanna-övningar. Ingen regelrätt agilityträning idag alltså, planerna är lite för sköra och blöta och dessutom har vi så mycket att träna på som man inte behöver hinder till.

Roligt är det iaf, när man ser det där blänket i ögonen (och hör skallet…)!


Svar

  1. Ett tips är att kolla efter pokemon-bollar. Tror att det är (människo)godis i de ursprungligen, men de är ungefär i tennisbollsstorlek och helt perfa att lägga hundgodis i. Har sett de säljas lite här och där. 🙂

  2. de populära flerfärgade bollarna på ikea är som en ”söm” i och kan öppnas lätt… jag sätter snören i dem för att få behålla mina fingrar intakta. Alla hundar älskar dem.. säljs i trepack på barnavdelningen

  3. Liten plastburk med lock och godis i funkar utmärkt att kasta och förvara godis i. Antingen köper man en, eller också letar man reda på en snusare i sin bekantskapskrets och skurar dosorna (billigare iom att de små liven brukar knäcka burkarna lite då och då…). Innan digitalkamerornas tid vet jag att folk använde filmburkar, kanske finns sådana fortfarande?

  4. Godispåsen (en köpt sådan, i ganska tåligt tyg) är väldigt mycket värd för min sheltie som inte är road av leksaker. Den kan kastas, den kan man dra lite i osv. Vi utvecklade att han rusar fram till den och lyfter den = godis från mig. Man kan även knyta i ett snöre och dra på marken. Till slut kunde den inte ligga synlig i slutet av en bana, för då skippade han banan. Är väl inte så att vi leker med den på det där önskvärda sättet, men den går att kasta, den är ”het” och den fungerar utmärkt som dragare.

  5. En tålig godispåse (precis som Madeleine skriver) är suverän! Zappa tycker att ALLA belöningar är toppen men en påse är liksom ”allt i ett” & blir då ännu mer värd! :o)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: