Skrivet av: toktassarna | 28 maj 2009

fästingjääävlar!

Lovis har hittills i år haft tre fästingar. Hon brukar nästan aldrig få några så hon har typ aldrig haft nåt medel på sig. Men tre redan i år känns som tre för många. Vad har man för medel på en pyttehund som simmar en gång i veckan?

Signe som har Scalibor har såklart inte fått en enda. Jag tror faktiskt aldrig hon har haft nån så länge hon haft halsbandet på…


Svar

 1. Ja, det är svårt med fästingar, speciellt när de simmar 1-2 ggr i veckan… Våra grabbar har alla fästinghalsband, vilket har hjälpt väldigt bra tidigare. I år verkar det inte hjälpa lika bra… Plockar fästingar på dem då och då… Zonic simmar ju inte utan har halsbandet på hela tiden, men det smyger sig på en och annan fästing ändå 😦

 2. Jag har Exspot, fast det är ju dumt när man ska simma… Lovis tål inte Scalibor eller hur?

  Lösningen då är att du bara går på asfalt med henne, att du rakar ner henne (då är fästingarna lättare att se när de kryper).

  Antar att du inte kommer att testa mina alternativ. 😉 Så då återstår bara att kolla igenom henne och plocka uslingarna så fort du kan. Dvs som du säkert redan gör.

  ANnars finns det någon som heter Shy Feeder som man kan köpa på typ Granngården, det ska tydligen hjälpa mot fästingar. Om det fungerar har jag ingen aning om. Harry åt/drack det en sommar, han hade inga fästingar då vad jag kan minnas.

 3. Ja usch, hemska saker de där. Tur att man själv inte får några. *pepparpeppar*
  I år har jag inte haft något till mina hundar. Tycker att de får lika många fästingar vad man än använder till dem. Särskilt Stintan som är vit välkomnar alla fästingar helhjärtat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: