Skrivet av: toktassarna | 24 januari 2009

så man får tårar i ögonen…

Ikväll har jag dömt agilityettan i Valla ridhus, hemmatävling alltså. Vi kör ju eftermiddag så vi var inte klara förrän vid 22, men det var nog ändå rätt tidigt för att vara vi… Vi har hållit på till över midnatt ibland.

Banorna, som såklart finns på min bansida, fungerade rätt bra. Det är en utmaning att rita klass ettor som inte bara är rakt fram, som ändå inte har några uppenbara fällor och som får plats i ett ridhus som är mycket smalare än en vanlig bana. Att ha gungan så på upploppet var väldigt utslagsgivande, nån smallhundsförare bad oss väga in gungan eftersom så många hundar flög av. Jag var dock säker på att den var korrekt, vilket även invägningen visade (ett paket mjölk är alltid bra att ha med sig när man dömmer…). Att den inte vägde över berodde på att både hund och förare satsade stenhårt in i mål, och alltså missade att stanna upp lite på gungan efter en lång raksträcka mot den…

Vissa lopp var faktiskt så att man nästan fick tårar i ögonen, så vackert/coolt var det. Jag brukar inte komma ihåg lopp särskilt bra i efterhand (ibland minns jag inte ens rasen på föregående hund) men Perrin, Lipton, Femme och Jill, shit vilka lopp! I small var det en pappis som påminde väldigt mycket om Lovis, kul att se. Härligt åxå med sånt stöd från läktaren, eftersom alla sitter där de sitter och nästan är tvugna att titta på (inga tält där folk sitter o snackar) så får alla applåder. Härlig stämning!

Sen var det som vanligt en del kontaktfält, en del slalom, en del rivningar och en del snurrar, som det brukar vara. Jag tycker ändå att kvaliteten på klass I-hundarna är mycket högre än för några år sen, när jag själv tävlade ettan. Generellt så har hundarna bättre slalom nu. Och förarna blir inte lamslagna vid byten 🙂 Många är ju lixom på gång med sin andra, tredje, fjärde hund nu, så förarna har ju lite mer rutin. Men jag tror åxå att många väntar med att tävla tills hunden kan lite mer.

Nu tycker Lovis (som varit hemma med husse hela dagen) att jag ska leka med henne istället för att sitta här, så jag får väl tvinga min något stela kropp att krypa runt lite på golvet med henne. Det är rätt jobbigt att döma 250+ hundar… Även om det gick undan mer än väntat, det är en effektiv och härlig klubb vi har!

Önskade ju förresten att det skulle ramla ett simkort i huvudet på mig. Fick en del av ett idag iaf 🙂 Trevlig domargåva!


Svar

 1. Fick i alla fall se dig på filmerna. Det var roligt att se er.. Annars blir det mest till att titta ner i valpislådan 😉

  Ha en bra vecka
  Reneth, Iddi, Albus, Ariana och Angelina.

 2. Kul att bli ihågkommen! 😀 Det dröje rnog ett tag tills jag tävlar igen p.g.a. barnafödande men jag längtar redan för din bana i lördags gav definitivt mersmak! Gissa hur sporrande det var att få debutera efter att ha sett sin hunds systrar (Femme & Jill) ha gjort sådana sagolika lopp!!! 😀

 3. Åhhh! Kul att bli omnämnd i din blogg! Kul att du gillade vårat lopp. 🙂

  Vill tacka för 2 roliga banor och en välarrangerad tävling. Bra stämning och världens roligaste speaker! *skrattar!*

  En super-trevlig tävling mitt i vintern.
  All cred till er!

  Synd att det är så långt kvar tills det att man får tävla igen.. *suckar* =/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: