Skrivet av: toktassarna | 17 januari 2009

dörrskällande

Om det är nån egenskap jag helst inte skulle ha hos mina hundar så är det deras skällande på dörren. Det är helt sanslöst och det gör att det inte är så roligt att få besök. Signe börjar vråla så fort det hörs nåt utanför dörren och Lovis hänger på och skäller på de som kommer in. Avleda fungerar inte riktigt för dels kan man faktiskt lämna ett grisöra en liten stund för att skälla och dels kan man faktiskt skälla med något i munnen… Ett tag försökte vi lära Signe en annan uppgift när det ringde på dörren, men hon skällde när hon satt på sin plats… Antiskällhalsband fungerar inte riktigt, dels skäller Lovis, dels skäller Signe med det på, även om det är lite mindre än om hon inte har det.

Att träna och ringa på tusen gånger fungerar för ett par dagar, men så går det några dagar utan att det ringer på och vips är de tillbaka i samma gamla beteende igen.

De är så gott som blockerade, särskilt Signe. Det spelar alltså ingen roll om jag är arg eller glad, hon skäller ändå. Tips???

Annars (förutom att få besök) har vi gått LOK-milen idag. Jag blev rejält trött mot slutet faktiskt… Mötte en del hundar och är mycket nöjd över hur mina hanterar det, ett tag var de lite sämre på att möta hundar så vi har faktiskt tränat lite på det och nu går de tysta och lugna förbi. En liten terrier kom springande lös till oss men det gick bra, Lovis var lugn och Signe skällde bara lite, typ lekskall. De har faktiskt blivit mycket lugnare med sånt sen jag lugnade ner mig själv. Är det små hundar så låter jag dem faktiskt komma fram och hälsa. Stora hundar jagar jag inte heller bort men jag ser till att få tag på Lovis och sätter mig på huk med henne under mig. Dels för att hon faktiskt kan bli skadad även om hunden hälsar snällt men klumpigt men mest för att hon ju har en tendens att fly om hon blir skrämd. Och en försvunnen Lovis är nog väldigt svår att hitta…

Nej, nu ska vi kasta oss i soffan resten av kvällen!


Svar

  1. Ha det gott i soffan ❗

  2. Har tyvärr inga tips för att få bort dörrskällande. Mina hundar har alltid varit tysta när vi får besök.

    Du har rätt att det var Lasse jag tänkte på! 🙂

  3. de första skicken varje pass gör jag från klockan tre för att visa honom från vilket han ska springa. Övningen är just nu alltså att bara springa i full fart genom en port, det är att han kan slalom sen innan som gör att vi får lite problem. 🙂 (försökte rita lite bilder också som förklaring, ligger som svar på din kommentar i min blogg)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: